GVB, kantoor, vlag, halfstok

OV één minuut stil voor slachtoffers vliegramp

GVB, kantoor, vlag, halfstok

Vrijwel alle Nederlandse vervoerders hebben woensdagmiddag om 16.00 uur hun treinen, bussen, metro’s en trams stilgezet om de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne te herdenken. Er werd ook geen reisinformatie omgeroepen en er vonden geen bouwactiviteiten plaats om zo treinreizigers en stationsbezoekers in staat te stellen een minuut stil te zijn. 

Aanvankelijk meldde ProRail dat de treinen om veiligheidsredenen niet zouden worden stilgezet. Ook vervoerders HTM, RET, Veolia, Connexxion, Arriva en GVB en Hermes hadden hun voertuigen stigezet ter nagedachtenis van de slachtoffers. Bij Connexxion was het boeken van taxiritten tijdens de één minuut stilte niet mogelijk. Het GVB had de vlag van haar kantoor halfstok gehangen als teken van medeleven met de nabestaanden.

Herdenking

De eerste lichamen van slachtoffers zijn woensdag in Eindhoven aangekomen. Daar zijn nabestaanden, koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Rutte en vicepremier Asscher bij aanwezig. Direct na de aankomst, naar verwachting om 16.00 uur, werd een minuut stilte gehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.