Bus Connexxion

Rover bezorgd over openbaar vervoer op Texel

Bus Connexxion

De Rover-afdeling Noord-Holland-Noord maakt zich grote zorgen over de nieuwe plannen voor het openbaar vervoer op Texel. De provincie, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer op Texel, heeft plannen om het vervoer op Texel op een heel andere manier te gaan regelen. De pilot ‘Vervoer op Maat’ moet aan het einde van het jaar van start gaan, waarbij een groot deel van het OV op het eiland wordt uitgevoerd met kleine busjes die vooraf gereserveerd moeten worden.

Het belangrijkste bezwaar van Rover is dat het vervoer ten noorden van Den Burg en De Koog geregeld wordt als belbus. Volgens Rover leidt het invoeren van een belbus in plaats van een lijnbus in de rest van Nederland tot sterk afnemende vervoercijfers. De reizigersorganisatie vindt dat “vaste, betrouwbare en regelmatige vertrektijden” aantrekkelijk zijn voor reizigers. Dat reizigers een uur van tevoren moeten bellen voor het vervoer zou een drempel zijn.

Milieudoelstelling

Rover denkt daarnaast dat het door de plannen onmogelijk wordt om de milieudoelstelling die voor Texel is gesteld te halen. Het OV wordt volgens de reisorganisatie niet alleen minder aantrekkelijk maar ook erg duur. “De chipkaart is in de nieuwe busjes niet meer geldig, abonnementen ook niet, en de goedkope Buzzer-dagkaart voor een gezin is niet meer te koop”, aldus Rover.

Ook Rover wil graag constructief meedenken over mogelijkheden om het openbaar vervoer op Texel te verbeteren. Bezorgde reizigers zijn inmiddels een protest op Facebook gestart.

Lees ook:

Connexxion start pilot vervoer op maat met Texelhopper

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rover bezorgd over openbaar vervoer op Texel | OVPro.nl
Bus Connexxion

Rover bezorgd over openbaar vervoer op Texel

De Rover-afdeling Noord-Holland-Noord maakt zich grote zorgen over de nieuwe plannen voor het openbaar vervoer op Texel. De provincie, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer op Texel, heeft plannen om het vervoer op Texel op een heel andere manier te gaan regelen. De pilot ‘Vervoer op Maat’ moet aan het einde van het jaar van start gaan, waarbij een groot deel van het OV op het eiland wordt uitgevoerd met kleine busjes die vooraf gereserveerd moeten worden.

Het belangrijkste bezwaar van Rover is dat het vervoer ten noorden van Den Burg en De Koog geregeld wordt als belbus. Volgens Rover leidt het invoeren van een belbus in plaats van een lijnbus in de rest van Nederland tot sterk afnemende vervoercijfers. De reizigersorganisatie vindt dat “vaste, betrouwbare en regelmatige vertrektijden” aantrekkelijk zijn voor reizigers. Dat reizigers een uur van tevoren moeten bellen voor het vervoer zou een drempel zijn.

Milieudoelstelling

Rover denkt daarnaast dat het door de plannen onmogelijk wordt om de milieudoelstelling die voor Texel is gesteld te halen. Het OV wordt volgens de reisorganisatie niet alleen minder aantrekkelijk maar ook erg duur. “De chipkaart is in de nieuwe busjes niet meer geldig, abonnementen ook niet, en de goedkope Buzzer-dagkaart voor een gezin is niet meer te koop”, aldus Rover.

Ook Rover wil graag constructief meedenken over mogelijkheden om het openbaar vervoer op Texel te verbeteren. Bezorgde reizigers zijn inmiddels een protest op Facebook gestart.

Lees ook:

Connexxion start pilot vervoer op maat met Texelhopper

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.