Waterbus, Rotterdam Willemsbrug

Fast Ferry Rotterdam trekt record-aantal reizigers

De Fast Ferry in Rotterdam trekt dit jaar een record aantal reizigers. Het eerste half jaar reisden 25.000 mensen met het schip, vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 17.000. De Fast Ferry trekt veel toeristen die de bijzondere omgeving van de tweede Maasvlakte willen ontdekken.

Dankzij het mooie weer dit voorjaar maakten veel fietsers en wandelaars gebruik van de Fast Ferry om dit unieke gebied te bereiken. Nu de zomervakantie in de regio Rotterdam begonnen is verwacht de RET nog meer reizigers op de Fast Ferry. Daarbij krijgen RET reizigers tot 10 augustus €1,50 korting bij inlevering van 10 OV Miles.

Fast Ferry

De Fast Ferry vertrekt vanuit Hoek van Holland en vaart naar de Maasvlakte. Het schip legt ook aan in de Pistoolhaven (Europoort) en de Scheurhaven op de Landtong van Rozenburg. Tijdens de overtocht vaart het schip tussen de grootste zeeschepen op weg naar Rotterdam of verre bestemmingen.

Bij de halte ‘Landtong’ ligt een ruig, duinachtig gebied met vogels, bloemen, planten en soms ook zeehonden. Reizigers genieten van vergezichten en het nieuwe strand van de tweede Maasvlakte. De VVV van Hoek van Holland verstrekt nieuwe fietsroutes over onder andere de Maasvlakte.

Schip

De Fast Ferry vertrekt vanuit de Berghaven, op loopafstand van het NS station Hoek van Holland. Doordeweeks is de eerste vaart om 6.06 uur. Het schip vaart elk uur en de laatste vaart is om 19.06 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.