Lek op site OV-chipkaart waarschijnlijk dinsdag gedicht

OV-chipkaart, website, Trans Link systems

Trans Links Systems (TLS) is op dit moment hard aan het werk om het lek dat op de site van de OV-chipkaart is ontstaan, te dichten. Door een bug in de software van de webserver kunnen persoonlijke gegevens zichtbaar zijn voor andere gebruikers. Naar verwachting is het probleem dinsdag opgelost.

Op dit moment test TLS de oplossing. Woordvoerder Anita Hilhorst van Trans Links Systems
: “Vannacht wordt de nieuwe release van de software doorgevoerd. Omdat het probleem niet reproduceerbaar is, blijven we de website monitoren. Er is geen honderd procent garantie dat dit niet meer zal voorkomen.”

“Het kan nu nog voorkomen dat een gebruiker in het transactie-overzicht van een ander terechtkomt. Ze kunnen een adreswijziging doorvoeren, maar geen transactie-wijziging. Voor automatisch opladen is het bijvoorbeeld nodig dat de betaling via iDEAL plaatsvindt”, weet de woordvoerder.

Oplossing

Een gebruiker van de site had TLS op de fout geattendeerd. Hij kreeg de gegevens van een andere gebruiker te zien en maakte daar een printscreen van. “Toen de gebruiker dit een tweede keer probeerde, lukte het niet meer. Ook ons lukt het niet om het probleem te reproduceren. Het is ook redelijk toevallig dat dit is gebeurt”, aldus Hilhorst.

Zo’n twee miljoen OV-chipkaarthouders hebben een online account. In totaal zijn er zo’n veertien miljoen OV-chipkaarten in omloop.

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “Lek op site OV-chipkaart waarschijnlijk dinsdag gedicht”

Marieke van Gompel|13.08.14|14:24

Beste Niels,

Bedankt voor de link. Ik heb er een berichtje van gemaakt:
http://www.ovpro.nl/bus/2014/08/13/duitse-krant-big-brother-in-nederland-met-ov-chipkaart/

Niels Van Unnik|13.08.14|09:21

Een andere mening uit Duitsland over de ov-chipkaart en privacy:

http://www.faz.net/aktuell/digitalisierung-big-brother-in-holland-13092653.html