OV-chipkaart, website, Trans Links Systems

Lek op site OV-chipkaart bestaat al sinds januari

De site van de OV-chipkaart heeft al sinds januari een lek en niet sinds vorige week toen een gebruiker printscreens maakte en het probleem blootlegde. Dat verklaart Trans Links System (TLS) dinsdag tegenover OVPro.nl. Door een bug in de software van de webserver waren persoonlijke gegevens zichtbaar voor andere gebruikers. Zo’n 15 personen hebben in de afgelopen tijd aan het bedrijf gemeld dat er gegevens van andere OV-chipkaarthouders online te zien waren.

Woordvoerder Anita Hilhorst van Trans Links Systems
: “Het probleem speelt al sinds januari. We hebben meerdere meldingen binnengekregen van mensen die ons op de fout attendeerden.”

Oorzaak

De oorzaak van de problemen werd pas duidelijk nadat een gebruiker vorige week printscreens maakte van zijn beeldscherm. Hilhorst: “Doordat het probleem niet reproduceerbaar was, konden we het niet oplossen. Pas toen de gebruiker de  printscreens aan ons doorstuurde, konden we de oorzaak achterhalen en hiermee aan de slag gaan.”

TLS heeft maandagnacht de release van de software doorgevoerd, waarmee het probleem dinsdag waarschijnlijk is opgelost. Hilhorst: “We blijven de komende tijd de website monitoren. Er is geen honderd procent garantie dat dit niet meer zal voorkomen.” Zo’n twee miljoen OV-chipkaarthouders hebben een online account. In totaal zijn er zo’n veertien miljoen OV-chipkaarten in omloop.

Lees ook:

Lek op site OV-chipkaart waarschijnlijk dinsdag gedicht

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.