Lijnbus, buslijn

Twee miljoen extra voor doorstroming bussen in Noord-Holland

Lijnbus, buslijn

De provincie Noord-Holland stelt twee miljoen euro extra beschikbaar aan gemeenten om knelpunten voor de bussen op te lossen. De provincie heeft samen met gemeenten, Rocov, Rover en de vervoerder de meest noodzakelijke knelpunten geïnventariseerd die aangepakt moeten worden om de doorstroming van de bus te verbeteren. Daar is nu het extra geld voor beschikbaar gesteld.

Op de knelpuntenlijst van de provincie staan onder andere de rotonde Vaartweg-Loosdrechtseweg-Oude Loswal in Hilversum en de rotonde Wijk aan Duinerweg-Plesmanweg en GVOP Wijk aan Duinderweg in Beverwijk. Klik hier voor de overige knelpunten die in aanmerking komen voor een subsidie.

Bereikbaarheid

Gedeputeerde Verkeer en Vervoer Elisabeth Post: “Een goede bereikbaarheid is een belangrijke sociale en economische factor. Het verbeteren en het up-to-date houden van de infrastructuur zien we als een kerntaak van de provincie. Met deze impuls geven we daar een duidelijke invulling aan.”

Provinciale Staten hebben in juli 2012 het Uitvoeringsprogramma Visie OV 2020 vastgesteld. Een van de deelprogramma’s betreft het programma doorstromingsmaatregelen OV. In het uitvoeringsprogramma wil de provincie op plekken waar de vraag naar mobiliteit groot is de mogelijkheden voor openbaar vervoer maximaal benutten.

Knelpunten

Er bleken echter nog veel knelpunten te zijn, die ervoor zorgen dat de stroomlijnen onnodige vertraging oplopen. Daarom voerden diverse partijen gezamenlijk een probleemanalyse uit. Op basis daarvan heeft de provincie extra geld beschikbaar gesteld.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Twee miljoen extra voor doorstroming bussen in Noord-Holland | OVPro.nl
Lijnbus, buslijn

Twee miljoen extra voor doorstroming bussen in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland stelt twee miljoen euro extra beschikbaar aan gemeenten om knelpunten voor de bussen op te lossen. De provincie heeft samen met gemeenten, Rocov, Rover en de vervoerder de meest noodzakelijke knelpunten geïnventariseerd die aangepakt moeten worden om de doorstroming van de bus te verbeteren. Daar is nu het extra geld voor beschikbaar gesteld.

Op de knelpuntenlijst van de provincie staan onder andere de rotonde Vaartweg-Loosdrechtseweg-Oude Loswal in Hilversum en de rotonde Wijk aan Duinerweg-Plesmanweg en GVOP Wijk aan Duinderweg in Beverwijk. Klik hier voor de overige knelpunten die in aanmerking komen voor een subsidie.

Bereikbaarheid

Gedeputeerde Verkeer en Vervoer Elisabeth Post: “Een goede bereikbaarheid is een belangrijke sociale en economische factor. Het verbeteren en het up-to-date houden van de infrastructuur zien we als een kerntaak van de provincie. Met deze impuls geven we daar een duidelijke invulling aan.”

Provinciale Staten hebben in juli 2012 het Uitvoeringsprogramma Visie OV 2020 vastgesteld. Een van de deelprogramma’s betreft het programma doorstromingsmaatregelen OV. In het uitvoeringsprogramma wil de provincie op plekken waar de vraag naar mobiliteit groot is de mogelijkheden voor openbaar vervoer maximaal benutten.

Knelpunten

Er bleken echter nog veel knelpunten te zijn, die ervoor zorgen dat de stroomlijnen onnodige vertraging oplopen. Daarom voerden diverse partijen gezamenlijk een probleemanalyse uit. Op basis daarvan heeft de provincie extra geld beschikbaar gesteld.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.