Bus Connexxion

RET en Connexxion krijgen bonussen voor prestaties in 2013

Bus Connexxion

Vervoerders RET en Connexxion krijgen van stadsregio Rotterdam een bonus voor hun prestaties in 2013. De RET ontvangt binnenkort een bedrag van 320.000 euro en Connexxion ontvangt een bonus van 359.000 euro. Connexxion is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer per bus op Voorne-Putten en Rozenburg.

RET krijgt 200.000 euro voor het aanbieden van ruim voldoende zitplaatsen in de bus en 20.000 euro voor de geboden veiligheid in en bij het busvervoer. Daarnaast krijgt de RET een bonus van 100.000 euro voor de klanttevredenheid in metro en tram.

Concessie-afspraken

De bonussen vloeien voort uit afspraken die zijn gemaakt in de concessies van de stadsregio Rotterdam aan de RET. Hierin staat bijvoorbeeld dat als de klanttevredenheid in de tram in een jaar stijgt met 0,3 procentpunt, er een bonus wordt gegeven van 100.000 euro. Dit cijfer is van 2012 op 2013 gestegen van een 7,3 naar een 7,6.

De bonus voor Connexxion bestaat voor 125.000 euro uit een beloning voor goede prestaties op het gebied van klanttevredenheid (zoals voor zitplaats, vriendelijkheid en netheid) en voor 234.000 euro uit een beloning voor stipte dienstuitvoering (niet te vroeg of te laat vertrekken en weinig uitval van ritten).

Subsidies

De vervoerders krijgen de bonussen in het kader van de eindafrekening van de verleende subsidies van de stadsregio aan de RET over 2013. RET ontving over dat jaar in totaal 154 miljoen euro subsidie. Daarvan was 28,8 miljoen euro voor de bus en 80 miljoen euro voor exploitatie van metro en tram en het onderhoud aan de railinfrastructuur.

RET kreeg een bedrag van 10 miljoen euro voor ‘verkoop en marketing’ en ‘regie en ontwikkeling’. Er is 847.000 subsidie betaald om de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte te laten varen. Voor de sociale veiligheid in bussen, trams en metro heeft de stadsregio ruim 34 miljoen euro aan de RET overgemaakt. Connexxion krijgt voor de concessie Voorne-Putten/Rozenburg een subsidie van 9.470.000 euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RET en Connexxion krijgen bonussen voor prestaties in 2013 | OVPro.nl
Bus Connexxion

RET en Connexxion krijgen bonussen voor prestaties in 2013

Vervoerders RET en Connexxion krijgen van stadsregio Rotterdam een bonus voor hun prestaties in 2013. De RET ontvangt binnenkort een bedrag van 320.000 euro en Connexxion ontvangt een bonus van 359.000 euro. Connexxion is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer per bus op Voorne-Putten en Rozenburg.

RET krijgt 200.000 euro voor het aanbieden van ruim voldoende zitplaatsen in de bus en 20.000 euro voor de geboden veiligheid in en bij het busvervoer. Daarnaast krijgt de RET een bonus van 100.000 euro voor de klanttevredenheid in metro en tram.

Concessie-afspraken

De bonussen vloeien voort uit afspraken die zijn gemaakt in de concessies van de stadsregio Rotterdam aan de RET. Hierin staat bijvoorbeeld dat als de klanttevredenheid in de tram in een jaar stijgt met 0,3 procentpunt, er een bonus wordt gegeven van 100.000 euro. Dit cijfer is van 2012 op 2013 gestegen van een 7,3 naar een 7,6.

De bonus voor Connexxion bestaat voor 125.000 euro uit een beloning voor goede prestaties op het gebied van klanttevredenheid (zoals voor zitplaats, vriendelijkheid en netheid) en voor 234.000 euro uit een beloning voor stipte dienstuitvoering (niet te vroeg of te laat vertrekken en weinig uitval van ritten).

Subsidies

De vervoerders krijgen de bonussen in het kader van de eindafrekening van de verleende subsidies van de stadsregio aan de RET over 2013. RET ontving over dat jaar in totaal 154 miljoen euro subsidie. Daarvan was 28,8 miljoen euro voor de bus en 80 miljoen euro voor exploitatie van metro en tram en het onderhoud aan de railinfrastructuur.

RET kreeg een bedrag van 10 miljoen euro voor ‘verkoop en marketing’ en ‘regie en ontwikkeling’. Er is 847.000 subsidie betaald om de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte te laten varen. Voor de sociale veiligheid in bussen, trams en metro heeft de stadsregio ruim 34 miljoen euro aan de RET overgemaakt. Connexxion krijgt voor de concessie Voorne-Putten/Rozenburg een subsidie van 9.470.000 euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.