W. Dijkstra, voorzitter Stadsregio Arnhem Nijmegen, Sjors van Duren, ambtenaar Stadsregio Arnhem Nijmegen

Beste Ambtenaar van het Jaar werkt bij Stadsregio Arnhem Nijmegen

De 29-jarige Sjors van Duren uit Nijmegen is gekozen tot Beste Ambtenaar van het Jaar 2014. De mobiliteitsadviseur bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen werd door de vakjury van PM Public Mission onder leiding van Jacques Wallage uit de honderd beste ambtenaren van Nederland tot winnaar gekozen. “Een jonge ondernemende ambtenaar, die gelooft in een concept en dat ook weet te realiseren”, aldus het juryrapport. Volgens de jury is Van Duren een “out-of-the-box denker met een niet te stuiten hoeveelheid energie”.

Van Duren dankt zijn titel aan zijn inzet voor het fietsbeleid in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. In het bijzonder wordt zijn bijdrage aan de realisatie van de fietstunnel onder de A15 genoemd. Sjors van Duren is voortrekker in het realiseren van snelfietsroutes in de regio. Daarnaast is hij trekker van het initiatief om in 2017 het wereldcongres Velo-city 2017 naar de regio Arnhem Nijmegen te halen. In december wordt bekend of de stadsregio dat congres met ongeveer 1.500 internationale deelnemers mag organiseren.

Ambassadeur

Vooral het vermogen zijn uit enthousiasme geboren initiatieven zo aan de man te brengen dat ze zonder overbodige en tijdrovende bureaucratie en vuistdikke rapporten tot uitvoering komen, heeft hem volgens de jury naar de eerste plaats in de top 100 gestuwd. Van Duren is ook lid van de Jonge Veranderaars, het netwerk voor jonge professionals werkzaam in de rail- en OV-sector.

In de nominatie wordt Van Duren als ‘jonge hond’ bestempeld, die er niet voor schuwt met succes ongeplaveide paden te bewandelen. Hij heeft zich als mobiliteitsadviseur bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen ook bewezen als internationaal ambassadeur voor het fietsbeleid in Nederland. Op congressen in Oostenrijk, Australië, Sri Lanka en Zweden benadrukte hij het belang van de fiets bij de oplossing van mobiliteitsvraagstukken, maar ook de koppeling tussen fietsen en gezondheid: meer fietsen, minder obesitas.

Verkiezing

De verkiezing ‘Beste Ambtenaar van het Jaar’ wordt jaarlijks gehouden door PM Public Mission, een platform voor topambtenaren werkzaam bij het Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen en in de uitvoering. Gebruikers van het platform dat zich uit via een magazine, specials, website, nieuwsbrief en sociale media stelden een top 100 samen, waaruit de vakjury een selectie van tien kanshebbers koos. Uiteindelijk stond Sjors van Duren bij alle zeven juryleden in de top 3 en werd daarmee nummer 1 van de lijst.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beste Ambtenaar van het Jaar werkt bij Stadsregio Arnhem Nijmegen | OVPro.nl
W. Dijkstra, voorzitter Stadsregio Arnhem Nijmegen, Sjors van Duren, ambtenaar Stadsregio Arnhem Nijmegen

Beste Ambtenaar van het Jaar werkt bij Stadsregio Arnhem Nijmegen

De 29-jarige Sjors van Duren uit Nijmegen is gekozen tot Beste Ambtenaar van het Jaar 2014. De mobiliteitsadviseur bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen werd door de vakjury van PM Public Mission onder leiding van Jacques Wallage uit de honderd beste ambtenaren van Nederland tot winnaar gekozen. “Een jonge ondernemende ambtenaar, die gelooft in een concept en dat ook weet te realiseren”, aldus het juryrapport. Volgens de jury is Van Duren een “out-of-the-box denker met een niet te stuiten hoeveelheid energie”.

Van Duren dankt zijn titel aan zijn inzet voor het fietsbeleid in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. In het bijzonder wordt zijn bijdrage aan de realisatie van de fietstunnel onder de A15 genoemd. Sjors van Duren is voortrekker in het realiseren van snelfietsroutes in de regio. Daarnaast is hij trekker van het initiatief om in 2017 het wereldcongres Velo-city 2017 naar de regio Arnhem Nijmegen te halen. In december wordt bekend of de stadsregio dat congres met ongeveer 1.500 internationale deelnemers mag organiseren.

Ambassadeur

Vooral het vermogen zijn uit enthousiasme geboren initiatieven zo aan de man te brengen dat ze zonder overbodige en tijdrovende bureaucratie en vuistdikke rapporten tot uitvoering komen, heeft hem volgens de jury naar de eerste plaats in de top 100 gestuwd. Van Duren is ook lid van de Jonge Veranderaars, het netwerk voor jonge professionals werkzaam in de rail- en OV-sector.

In de nominatie wordt Van Duren als ‘jonge hond’ bestempeld, die er niet voor schuwt met succes ongeplaveide paden te bewandelen. Hij heeft zich als mobiliteitsadviseur bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen ook bewezen als internationaal ambassadeur voor het fietsbeleid in Nederland. Op congressen in Oostenrijk, Australië, Sri Lanka en Zweden benadrukte hij het belang van de fiets bij de oplossing van mobiliteitsvraagstukken, maar ook de koppeling tussen fietsen en gezondheid: meer fietsen, minder obesitas.

Verkiezing

De verkiezing ‘Beste Ambtenaar van het Jaar’ wordt jaarlijks gehouden door PM Public Mission, een platform voor topambtenaren werkzaam bij het Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen en in de uitvoering. Gebruikers van het platform dat zich uit via een magazine, specials, website, nieuwsbrief en sociale media stelden een top 100 samen, waaruit de vakjury een selectie van tien kanshebbers koos. Uiteindelijk stond Sjors van Duren bij alle zeven juryleden in de top 3 en werd daarmee nummer 1 van de lijst.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.