BusTech

Netwerkplein van AutomotiveNL en provincie Brabant op BusTech

BusTech

Belangenorganisatie AutomotiveNL presenteert zich op 11 en 12 november samen met een aantal leden en relaties op BusTech 2014. Deze organisatie heeft tijdens dit evenement samen met Automotive Campus, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Brainport Development en provincie Noord-Brabant een netwerkplein ingericht.

Verschillende provincies hebben de ambitie om het openbaar vervoer met zero emissie-bussen uit te voeren. Deze vorm van elektrisch vervoer en de bijbehorende energie-infrastructuur zijn belangrijke nieuwe markten voor de automotive-, energie- en high tech-industrie.

De provincie Noord-Brabant heeft high tech automotive hoog op de agenda staan en wil tot de top van kennis- en innovatieregio’s in Europa blijven behoren. Een structurele samenwerking tussen bedrijven, kennisinstituten en overheden maakt dit mogelijk. De aanwezige bedrijven en instituten op het netwerkplein van AutomotiveNL laten de kracht van deze samenwerking zien.

Deelnemers netwerkplein

AutomotiveNL bevordert een bloeiende Nederlandse automotive sector door zowel nationaal als internationaal de sector te profileren bij OEM’s (Original Equipment Manufacturers) en automotive toeleveranciers, koepelorganisaties, clusterorganisaties en overheden. De Automotive Campus in Helmond is het centrum voor de automotive sector waar high tech bedrijven, innovaties, protobouw, testen en onderwijs bij elkaar komen.

Brainport Development is een ontwikkelingsmaatschappij die samen met vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid werkt aan het versterken van Brainport Regio Eindhoven. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) stimuleert en begeleidt samenwerkingsverbanden om innovaties om te zetten in producten of diensten. De provincie Noord-Brabant neemt initiatieven om maatschappelijke vragen op te lossen op het terrein van ruimte, economie, milieu, mobiliteit en cultuur.

BusTech

BusTech biedt een ontmoetingsplek voor producten, eindgebruikers en beslissers uit de bussector, waar men elkaar kan ontmoeten, kennis uit kan wisselen, kan netwerken en zaken kan doen. Kijk voor meer informatie op www.bustech.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.