Schoonmakers, HSU Facility

‘Communicatie belangrijk bij schoonmaak kantoren vervoerders’

Schoonmakers, HSU Facility

Het schoonmaken van kantoren is een vak apart, waarbij houding en communicatie heel belangrijk zijn. Een glimlach op het gezicht van schoonmakers zorgt voor een positieve beleving op de werkvloer. Dat zegt directeur Sertan Urganci van HSU Facility. HSU Facililty is met name bekend van de schoonmaak van bussen en treinen, maar de onderneming zorgt er ook voor dat de kantoren van vervoerders er netjes uitzien. Zo maakt het bedrijf het hoofdkantoor van EBS in Purmerend en de omliggende wachtruimtes voor buschauffeurs schoon. OVPro.nl volgde de schoonmakers en maakte een fotoreportage.

De schoonmaak-werkzaamheden bij EBS zijn geen simpele klus. Het hoofdkantoor en de wachtruimtes bij de bushaltes worden met 450 buschauffeurs en 60 kantoormedewerkers zeer intensief gebruikt.

Bekijk hier de fotoreportage.

Urganci: “Wij maken bij EBS op tien locaties schoon, waaronder het hoofkantoor. Vanuit het hoofdkantoor rijden we iedere dag met onze bedrijfsauto langs alle wachtruimtes voor buschauffeurs. Wachtruimtes die intensief worden gebruikt, maken wij twee keer per dag schoon. We hebben met de vervoerder een vast werkprogramma samengesteld. Omdat er bij de wachtruimtes geen afvalverwerking is, nemen wij het vuil mee. Op verzoek van vervoerders voeren wij ook extra werkzaamheden uit, zoals het bijvullen van de koffie-automaten.”

Contracten

HSU Facility heeft twee schoonmaak-contracten bij EBS: één voor de schoonmaak van de bussen en de andere voor de kantoren. Urganci: “Iemand die bussen schoonmaakt, is niet automatisch geschikt om kantoren schoon te maken. Daarom letten we ook daarop bij de selectie. Bij kantoor-schoonmaak zijn er vaak nog medewerkers aanwezig op het moment dat er wordt schoongemaakt, dus representativiteit is hierbij zeer belangrijk.”

“Wij trainen onze schoonmakers hier ook intern en geven ze duidelijk instructies. Persoonlijke hygiëne en goede communicatie zijn daarbij speerpunten. Bij EBS zien we bijvoorbeeld ook dat er een persoonlijke band is ontstaan tussen onze medewerkers en het kantoorpersoneel”, zegt de directeur.

HSU Facility

HSU Facility maakt bussen, treinen en kantoren schoon en werkt onder meer voor Arriva, EBS, TCR, OAD en Betuwe Express. Bij het bedrijf werken 150 schoonmakers met een vast dienstverband. “Wij hebben een platte organisatie, waarbij de directie ook vaak op de werkvloer staat en een handje mee helpt. Dat zorgt er ook voor dat onze medewerkers zich voor ons inzetten en gemotiveerd blijven”, aldus Urganci.

Lees ook:

Hoge reizigerstevredenheid in Waterland door schone bussen

Schoonmakers, HSU Facility

Het schoonmaakteam zorgt dat de kantoren van EBS in Purmerend netjes blijven.

Schoonmaakster, HSU Facility

Enige voorbereidingen zijn nodig voordat de werkzaamheden starten.

Kantoor, EBS, Purmerend

Medewerkers van HSU Facility en het kantoorpersoneel van EBS kunnen het goed met elkaar vinden.

Schoonmaker, HSU Facility

De kantoren worden iedere dag gestofzuigd.

Koffiebekers, busremise, EBS, Purmerend

Een dag zonder koffie is een dag niet geleefd, denken de buschauffeurs van EBS.

Buschauffeur, EBS, busremise, Purmerend

Deze buschauffeur last een korte pauze in.

Schoonmaker, HSU Facility

Ook de busminiaturen worden zorgvuldig afgestoft.

Kantoor, busvervoerder, EBS

Een bordje wijst bezoekers van EBS naar de busremise.

busremise, EBS, Purmerend

Bussen staan klaar om aan de dienstregeling te beginnen.

Schoonmakers, HSU Facility

Schoonmakers van EBS rijden iedere dag alle wachtruimtes voor buschauffeurs af.

HSU Facility

De schoonmaakspullen zijn gereed voor gebruik.

Bekijk hier het volledige foto-album.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.