Connexxion, bus, Goes, Zeeland

Zeeland start met pilot ‘Sociaal en veilig OV’ voor leerlingen

In Zeeland is maandag de aftrap van de pilot ‘Sociaal en veilig OV’. Deze proef richt zich op leerlingen die zelfstandig met het openbaar vervoer reizen. Eén van de doelen is om de band tussen de leerlingen en buschauffeurs te versterken. Een aantal andere provincies gingen Zeeland al voor met de pilot die adviesbureau Delfíni in samenwerking met overheden, vervoerders, jongeren en scholen heeft ontwikkeld.

Gedeputeerde George van Heukelom geeft maandag het startsein voor de deelnemende klassen. Hij speelt daarna samen met de scholieren het OV-spel onder begeleiding van buschauffeurs van Connexxion. Het OV-spel is ontwikkeld om spelenderwijs het OV te leren kennen.

Pilot

In Zeeland nemen vier scholen met in totaal 15 klassen deel aan de pilot ‘Sociaal en veilig OV’. Een aantal buschauffeurs van Connexxion is getraind om met de leerlingen het OV-spel te spelen. Ze nemen de leerlingen mee in hun dagelijkse werkzaamheden als chauffeur en laten ze zelf ervaren hoe het is om chauffeur te zijn.

Een aantal klassen is voorafgaand aan de pilot een e-learning aangeboden, waarbij leerlingen een virtuele busreis maken rondom vijf thema’s: gedrag, gezicht, grenzen, groepsdruk en gevolgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Zeeland start met pilot ‘Sociaal en veilig OV’ voor leerlingen”

Paul Lamote|29.10.14|16:20

Onbegrijpelijk dat Zeeland bij het OV alleen nog maar richt op scholieren en de rest van de reizigers totaal negeert.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.