Mercedes Intouro, Arriva

Arriva presenteert nieuwe bussen bij provinciehuis Brabant

Arriva heeft woensdag de nieuwe bussen voor de concessies in Noord-Brabant gepresenteerd bij het provinciehuis in Den Bosch. Dit werd gedaan om de provincie en het Reizigersoverleg Brabant kennis te laten maken met de bussen van Arriva die gaan rijden in de regio’s West- en Oost-Brabant.

Arriva gaat met 89 VDL Citea LLE-bussen rijden. Dit is een lichtgewicht concept van een bus met een lage instap die bestemd voor de zware condities van het stads- en streekvervoer. De Citea’s LLE hebben een lengte van 12 meter en zijn voorzien van 43 zitplaatsen en ruimte voor zo’n 40 staanplaatsen.

Ook gaat de vervoerder met 75 VDL Citea SLF-bussen het stadsvervoer verzorgen. Deze bussen met een lengte van 12 meter hebben 32 zitplaatsen bieden ook ruimte voor staande passagiers. De Mercedes-Benz Intouro wordt ingezet op de sneldienst Brabantliner tussen Utrecht en Breda. Alle bussen worden in de loop van 2015 voorzien van gratis WiFi.

Presentatie

Naast het presenteren van de bussen hebben gedeputeerde Ruud van Heugten van de provincie Noord-Brabant en directeur Anne Hettinga van Arriva Nederland een schoolklas van de Herman Broeren School een eerste rit naar de Efteling aangeboden.

Van Heugten: “Brabant krijgt de beste bussen die er op dit moment voor handen zijn. Ze zijn voorzien van alle gemakken voor de reiziger en de chauffeurs, schoon voor het milieu en grotendeels afkomstig van een Brabantse leverancier. Daarnaast levert het onderhoud van de bussen ook nog eens tientallen banen op voor de komende jaren. Hier mogen we als Brabant heel tevreden mee zijn.” Beide concessies starten op zondag 14 december van dit jaar.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Arriva presenteert nieuwe bussen bij provinciehuis Brabant”

Christian Villée|01.11.14|14:03

En daarnaast natuurlijk 84 Volvo 8900LE – 13 meter bussen voor de Volans-lijnen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva presenteert nieuwe bussen bij provinciehuis Brabant | OVPro.nl
Mercedes Intouro, Arriva

Arriva presenteert nieuwe bussen bij provinciehuis Brabant

Arriva heeft woensdag de nieuwe bussen voor de concessies in Noord-Brabant gepresenteerd bij het provinciehuis in Den Bosch. Dit werd gedaan om de provincie en het Reizigersoverleg Brabant kennis te laten maken met de bussen van Arriva die gaan rijden in de regio’s West- en Oost-Brabant.

Arriva gaat met 89 VDL Citea LLE-bussen rijden. Dit is een lichtgewicht concept van een bus met een lage instap die bestemd voor de zware condities van het stads- en streekvervoer. De Citea’s LLE hebben een lengte van 12 meter en zijn voorzien van 43 zitplaatsen en ruimte voor zo’n 40 staanplaatsen.

Ook gaat de vervoerder met 75 VDL Citea SLF-bussen het stadsvervoer verzorgen. Deze bussen met een lengte van 12 meter hebben 32 zitplaatsen bieden ook ruimte voor staande passagiers. De Mercedes-Benz Intouro wordt ingezet op de sneldienst Brabantliner tussen Utrecht en Breda. Alle bussen worden in de loop van 2015 voorzien van gratis WiFi.

Presentatie

Naast het presenteren van de bussen hebben gedeputeerde Ruud van Heugten van de provincie Noord-Brabant en directeur Anne Hettinga van Arriva Nederland een schoolklas van de Herman Broeren School een eerste rit naar de Efteling aangeboden.

Van Heugten: “Brabant krijgt de beste bussen die er op dit moment voor handen zijn. Ze zijn voorzien van alle gemakken voor de reiziger en de chauffeurs, schoon voor het milieu en grotendeels afkomstig van een Brabantse leverancier. Daarnaast levert het onderhoud van de bussen ook nog eens tientallen banen op voor de komende jaren. Hier mogen we als Brabant heel tevreden mee zijn.” Beide concessies starten op zondag 14 december van dit jaar.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Arriva presenteert nieuwe bussen bij provinciehuis Brabant”

Christian Villée|01.11.14|14:03

En daarnaast natuurlijk 84 Volvo 8900LE – 13 meter bussen voor de Volans-lijnen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.