Westerschelde Ferry, veerdienst, veerboot

Provincie richt BV op voor veerdienst Vlissingen-Breskens

Westerschelde Ferry BV gaat vanaf 1 januari 2015 de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens beheren. Het contract met Veolia, die de veerdiensten op dit moment verzorgt, loopt eind 2014 af. Westerschelde Ferry BV is een dochteronderneming van de provincie Zeeland. De aanbesteding van de veerdienst heeft geen inschrijvers aangetrokken.

Omdat Gedeputeerde Staten de veerverbinding tussen Vlissingen en Breskens een belangrijke schakel in het Zeeuwse OV-netwerk vinden, besloten zij een dochteronderneming op te richten. Deze onderneming moet ervoor zorgen dat de veerboten ook in 2015 en de jaren daarna blijven varen. Deze situatie blijft bestaan tot en met uiterlijk 2018. In die periode wordt de veerdienst opnieuw aanbesteed. De oprichting van Westerschelde Ferry BV is goedgekeurd door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Dienstregeling en tarieven

GS hebben de nieuwe dienstregeling en tarieven vastgesteld. Voor reizigers verandert er niet veel; zij moeten voortaan een abonnement of een los kaartje kopen bij de Westerschelde Ferry BV. Reizen met een OV-chipkaart kan ook. Om de kosten te beperken, vaart de boot minder frequent tijdens daluren.

De meeste tarieven stijgen met gemiddeld twee procent. Het papieren kaartje stijgt iets meer, gemiddeld vier procent, met maximaal 0,35 euro (retour inclusief fiets of brommer). Een enkele reis op een papieren kaartje wordt 0,10 euro duurder, en met de OV-chipkaart 0,03 euro.

Westerschelde Ferry BV

De Westerschelde Ferry BV opereert als zelfstandige organisatie. Het personeel van Veolia komt in dienst van de nieuwe BV en behoudt de huidige rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. De Provincie Zeeland houdt de vinger aan de pols en controleert of de BV volgens de afspraken functioneert. Wijzigingen van tarieven, dienstregeling en niet voorziene grote uitgaven kunnen alleen plaatsvinden met goedkeuring van het college van GS.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Provincie richt BV op voor veerdienst Vlissingen-Breskens | OVPro.nl
Westerschelde Ferry, veerdienst, veerboot

Provincie richt BV op voor veerdienst Vlissingen-Breskens

Westerschelde Ferry BV gaat vanaf 1 januari 2015 de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens beheren. Het contract met Veolia, die de veerdiensten op dit moment verzorgt, loopt eind 2014 af. Westerschelde Ferry BV is een dochteronderneming van de provincie Zeeland. De aanbesteding van de veerdienst heeft geen inschrijvers aangetrokken.

Omdat Gedeputeerde Staten de veerverbinding tussen Vlissingen en Breskens een belangrijke schakel in het Zeeuwse OV-netwerk vinden, besloten zij een dochteronderneming op te richten. Deze onderneming moet ervoor zorgen dat de veerboten ook in 2015 en de jaren daarna blijven varen. Deze situatie blijft bestaan tot en met uiterlijk 2018. In die periode wordt de veerdienst opnieuw aanbesteed. De oprichting van Westerschelde Ferry BV is goedgekeurd door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Dienstregeling en tarieven

GS hebben de nieuwe dienstregeling en tarieven vastgesteld. Voor reizigers verandert er niet veel; zij moeten voortaan een abonnement of een los kaartje kopen bij de Westerschelde Ferry BV. Reizen met een OV-chipkaart kan ook. Om de kosten te beperken, vaart de boot minder frequent tijdens daluren.

De meeste tarieven stijgen met gemiddeld twee procent. Het papieren kaartje stijgt iets meer, gemiddeld vier procent, met maximaal 0,35 euro (retour inclusief fiets of brommer). Een enkele reis op een papieren kaartje wordt 0,10 euro duurder, en met de OV-chipkaart 0,03 euro.

Westerschelde Ferry BV

De Westerschelde Ferry BV opereert als zelfstandige organisatie. Het personeel van Veolia komt in dienst van de nieuwe BV en behoudt de huidige rechtspositie en arbeidsvoorwaarden. De Provincie Zeeland houdt de vinger aan de pols en controleert of de BV volgens de afspraken functioneert. Wijzigingen van tarieven, dienstregeling en niet voorziene grote uitgaven kunnen alleen plaatsvinden met goedkeuring van het college van GS.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.