Qbuzz, bus, U-OV, Utrecht

Vier nieuwe gelede bussen in openbaar vervoer regio Utrecht

Vervoerder Qbuzz zet vanaf september 2015 vier nieuwe, gelede bussen in voor het openbaar vervoer in de regio Utrecht. Dat is afgesproken na overleg met opdrachtgever Bestuur Regio Utrecht (BRU). De gelede bussen (ook wel harmonicabus genoemd) worden ingezet op lijnen die het snelst groeien.  Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de toegenomen vraag naar openbaar vervoer in de regio.

Vorig jaar december startte Qbuzz met de uitvoering van de concessie openbaar vervoer in de regio Utrecht. De concessie is door Bestuur Regio Utrecht (BRU) aan Qbuzz verleend voor de duur van tien jaar. Qbuzz rijdt niet onder haar eigen naam, maar onder de naam U-OV,  de merknaam die BRU gegeven heeft aan het openbaar vervoer in Utrecht.

Tevredenheid

Het eerste jaar laat over de gehele linie positieve resultaten zien. Het aantal klanten stijgt en uit klanttevredenheidsonderzoek dat BRU heeft laten uitvoeren blijkt  dat de klant meer tevreden is. Ook de mystery guests die BRU inzet, geven aan dat waardering voor het openbaar vervoer toeneemt.

BRU en Qbuzz kijken daarom tevreden terug op het eerste jaar van de concessie. De start is goed geweest en het is van belang om goed aan te sluiten op wensen van de klanten voor verbetering van het openbaar vervoer. Om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar openbaar vervoer, bestelt Qbuzz 4 nieuwe gelede bussen. De nieuwe bussen voldoen aan de strenge Euro 6-norm, die ervoor zorgdraagt dat de luchtkwaliteit ten opzichte van de inzet van oude bussen sterk verbetert.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vier nieuwe gelede bussen in openbaar vervoer regio Utrecht | OVPro.nl
Qbuzz, bus, U-OV, Utrecht

Vier nieuwe gelede bussen in openbaar vervoer regio Utrecht

Vervoerder Qbuzz zet vanaf september 2015 vier nieuwe, gelede bussen in voor het openbaar vervoer in de regio Utrecht. Dat is afgesproken na overleg met opdrachtgever Bestuur Regio Utrecht (BRU). De gelede bussen (ook wel harmonicabus genoemd) worden ingezet op lijnen die het snelst groeien.  Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de toegenomen vraag naar openbaar vervoer in de regio.

Vorig jaar december startte Qbuzz met de uitvoering van de concessie openbaar vervoer in de regio Utrecht. De concessie is door Bestuur Regio Utrecht (BRU) aan Qbuzz verleend voor de duur van tien jaar. Qbuzz rijdt niet onder haar eigen naam, maar onder de naam U-OV,  de merknaam die BRU gegeven heeft aan het openbaar vervoer in Utrecht.

Tevredenheid

Het eerste jaar laat over de gehele linie positieve resultaten zien. Het aantal klanten stijgt en uit klanttevredenheidsonderzoek dat BRU heeft laten uitvoeren blijkt  dat de klant meer tevreden is. Ook de mystery guests die BRU inzet, geven aan dat waardering voor het openbaar vervoer toeneemt.

BRU en Qbuzz kijken daarom tevreden terug op het eerste jaar van de concessie. De start is goed geweest en het is van belang om goed aan te sluiten op wensen van de klanten voor verbetering van het openbaar vervoer. Om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar openbaar vervoer, bestelt Qbuzz 4 nieuwe gelede bussen. De nieuwe bussen voldoen aan de strenge Euro 6-norm, die ervoor zorgdraagt dat de luchtkwaliteit ten opzichte van de inzet van oude bussen sterk verbetert.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.