buurtbussen, Arriva, Tribus

Tribus levert 62 buurtbussen aan Arriva

buurtbussen, Arriva, Tribus

De afgelopen weken heeft Tribus in totaal 62 buurtbussen geleverd aan Arriva. Deze bussen rijden inmiddels bij 44 buurtbusverenigingen in Noord-Brabant.

De bussen zijn aangepast voor rolstoelvervoer. Ze beschikken over een rolstoellift en links achterin is een rolstoelplaats ingericht. De bus is verder ingericht met de Flexus-stoelen van Tribus, een glazen paralleldeur, led routeaanduiding, en een kaartlezer voor de OV-chipkaart.

Buurtbussen

Van de 62 buurtbussen zitten er continu 59 op de weg. De overige drie kunnen als reserve worden ingezet. De bussen rijden inmiddels een week en volgens Gerrie Boleij, buurtbuscoördinator bij Arriva, bevallen ze erg goed.

“De bussen zitten nog maar kort op weg, maar ik heb van de chauffeurs begrepen dat ze erg blij zijn met hun nieuwe bussen. De passagiersstoelen zitten erg lekker en ze zijn ook heel tevreden met het systeem voor de routeaanduiding.”

Productie

De eerste bussen gingen medio september in productie. In de eerste twee weken van december werden alle buurtbussen stuk voor stuk opgehaald door de verschillende buurtbusverenigingen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.