Rotterdam The Hague Airport, vliegveld

Metropoolregio verbetert OV naar Rotterdam The Hague Airport

De Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de huidige busverbindingen tussen Delft, Rijswijk, Schiedam, Zoetermeer en Rotterdam The Hague Airport. De  Metropoolregio gaat aan de slag met de aanbevelingen die zijn gedaan in de ‘Verkennende studie naar de OV bereikbaarheid van Rotterdam The Hague Airport’. De Metropoolregio werkt deze aanbeveling verder uit met stadsvervoerders RET en HTM.

Uit de studie blijkt onder andere dat een tramverbinding tussen Delft-Zuid via de luchthaven naar Rotterdam op afzienbare termijn niet haalbaar is door de hoge investerings- en exploitatiekosten en het aantal te verwachten reizigers. Vandaar dat er naar alternatieve vervoersvormen wordt gekeken.

Bereikbaarheid

Om de verbindingen tussen de luchthaven en de regionale economische kerngebieden te verbeteren, wil de metropoolregio dat er een ‘marktplaats van mobiliteitsdiensten’ komt. Daarbij wordt gedacht aan shuttles voor bedrijven en hotels. Verder wordt er een uitvraag aan de markt gedaan voor een goede verbinding tussen de RandstadRailhalte Meijersplein en Rotterdam The Hague Airport. Hierin zoekt de Metropoolregio de samenwerking met de TU Delft.

“Uitstekende OV-verbindingen van en naar Rotterdam The Hague Airport zijn onmisbaar voor de bereikbaarheid van de Zuidelijke Randstad op internationale schaal en geven een impuls aan de regionale economie. De luchthaven wordt immers niet alleen gebruikt door toeristen, maar is ook een belangrijke zakelijke luchthaven. Daarom gaan wij aan de slag met de uitkomsten van deze verkennende studie. Na de zomer komen we met concrete uitwerkingen van deze aanbevelingen”, aldus Pex Langenberg, voorzitter van de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Rapport

Download het volledige rapport van de Verkennende studie naar de OV bereikbaarheid van Rotterdam The Hague Airport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.