Ondertekening convenant, metropoolregio Amsterdam

Convenant getekend voor verkeer en vervoer regio Amsterdam

De 16 gemeenten van de Stadsregio Amsterdam krijgen binnenkort de status van vervoerregio. Om de vervoerregio verder vorm te geven ondertekende de Stadsregio Amsterdam donderdag samen met de provincie Noord-Holland, de provincie Flevoland, de gemeente Almere en de gemeente Lelystad een convenant tot verbetering van de onderlinge samenwerking tussen de overheden.

Totdat de vervoerregio verder is ingevuld blijft Stadsregio Amsterdam nog onder de huidige naamgeving opereren. De Eerste Kamer heeft eind december 2014 dat de 16 gemeenten van de Stadsregio Amsterdam de status van vervoerregio krijgen. Daarbij kregen de Stadsregio en de provincies de opdracht om de onderlinge samenwerking te versterken en de vervoerregio verder vorm te geven.

Bereikbaarheid

De zestien gemeenten van de stadsregio werkten al samen aan de bereikbaarheid van de regio Amsterdam en blijven dit doen. Omdat het complexe verkeer- en vervoersysteem in deze regio gemeente- en provinciegrenzen overschrijdt is het nodig om nog intensiever samen te werken met Noord-Holland, Flevoland, Almere en Lelystad zeer gewenst. De partijen hebben afgesproken om nog meer dan voorheen hun kennis te delen op het gebied van vervoerplannen, concessies en aanbestedingen.

Het convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer werd ondertekend door vicevoorzitter Don Bijl van de Stadsregio Amsterdam, gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland, gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland, wethouder Henk Mulder van de gemeente Almere en wethouder Ed Rentenaar van de gemeente Lelystad.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Convenant getekend voor verkeer en vervoer regio Amsterdam | OVPro.nl
Ondertekening convenant, metropoolregio Amsterdam

Convenant getekend voor verkeer en vervoer regio Amsterdam

De 16 gemeenten van de Stadsregio Amsterdam krijgen binnenkort de status van vervoerregio. Om de vervoerregio verder vorm te geven ondertekende de Stadsregio Amsterdam donderdag samen met de provincie Noord-Holland, de provincie Flevoland, de gemeente Almere en de gemeente Lelystad een convenant tot verbetering van de onderlinge samenwerking tussen de overheden.

Totdat de vervoerregio verder is ingevuld blijft Stadsregio Amsterdam nog onder de huidige naamgeving opereren. De Eerste Kamer heeft eind december 2014 dat de 16 gemeenten van de Stadsregio Amsterdam de status van vervoerregio krijgen. Daarbij kregen de Stadsregio en de provincies de opdracht om de onderlinge samenwerking te versterken en de vervoerregio verder vorm te geven.

Bereikbaarheid

De zestien gemeenten van de stadsregio werkten al samen aan de bereikbaarheid van de regio Amsterdam en blijven dit doen. Omdat het complexe verkeer- en vervoersysteem in deze regio gemeente- en provinciegrenzen overschrijdt is het nodig om nog intensiever samen te werken met Noord-Holland, Flevoland, Almere en Lelystad zeer gewenst. De partijen hebben afgesproken om nog meer dan voorheen hun kennis te delen op het gebied van vervoerplannen, concessies en aanbestedingen.

Het convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer werd ondertekend door vicevoorzitter Don Bijl van de Stadsregio Amsterdam, gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland, gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland, wethouder Henk Mulder van de gemeente Almere en wethouder Ed Rentenaar van de gemeente Lelystad.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.