aftrap R-net, Gedeputeerde Ingrid de Bondt van de provincie Zuid-Holland,

Drie inschrijvingen nieuwe busconcessie Hoeksche Waard / Goeree-Overflakkee

aftrap R-net, Gedeputeerde Ingrid de Bondt van de provincie Zuid-Holland,

De provincie Zuid-Holland heeft drie inschrijvingen ontvangen voor de busconcessie Hoeksche Waard / Goeree-Overflakkee (HWGO). De geïnteresseerde partijen zijn Arriva, Connexxion en Noot. Maandag verliep voor openbaar vervoerbedrijven de termijn om in te schrijven op deze concessie.

In hun offerte hebben de bedrijven beschreven hoe ze het openbaar vervoer in de concessie HWGO de komende jaren willen uitvoeren. De komende weken worden de inschrijvingen beoordeeld. De provincie streeft ernaar om eind maart bekend te maken welke vervoerder vanaf 13 december 2015 het openbaar vervoer in het gebied gaat verzorgen.

Concessie

De provincie verleent de concessie voor een periode van 8 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van 2 jaar. De totale omzet van de concessie bedraagt circa €200 miljoen over 10 jaar. Met de aanbesteding wil de provincie de huidige kwaliteit van het openbaar vervoer op de 2 eilanden zoveel mogelijk behouden, en het liefst verbeteren, bijvoorbeeld door de introductie van R-net.

R-net wordt geïntroduceerd op de verbinding Dirksland – Middelharnis / Sommelsdijk – Oude Tonge –Rotterdam Zuidplein. Met de nieuwe vervoerder zal worden gewerkt om op deze verbinding een viertal zero-emissie waterstofbussen in te zetten. In de gemeente Goeree-Overflakkee wordt daarnaast een pilot opgezet om het kleinschalig oproepafhankelijk vervoer in die gemeente te verbeteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.