Bus Connexxion

Connexxion wint busconcessie Hoeksche Waard en 
Goeree-Overflakkee

Bus Connexxion

Connexxion heeft de aanbesteding van het busvervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee gewonnen. Dat heeft de provincie Zuid-Holland bekendgemaakt. Volgens de provincie heeft Connexxion de gunstigste bieding gedaan op basis van prijs en kwaliteit. Naast Connexxion dongen Arriva, de huidige concessiehouder, en Noot mee. Connexxion mag de komende acht jaar het busvervoer in dit gebied verzorgen. De dienstverlening start op 13 december 2015.

De busconcessie Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee betreft al het openbaar busvervoer in de gemeenten op de twee eilanden: Binnenmaas, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen, en de verbindingen naar aangrenzende gebieden en kernen zoals Rotterdam, Dordrecht, Hellevoetsluis, Willemstad en Renesse. De busconcessie geldt voor acht jaar en kan met nog eens twee jaar worden verlengd. Connexxion verzorgde ook in de voorlaatste concessieperiode het busvervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee en keert nu dus weer terug in het gebied.

Lijndiensten

Alle dorpskernen zullen, net als in de huidige dienstregeling, door Connexxion door middel van lijndiensten worden ontsloten. De bussen rijden van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Op busstation Heinenoord komt een toilet. Connexxion introduceert op verzoek van de provincie de R-net-formule voor de verbinding Dirksland (Goeree-Overflakkee) naar Rotterdam Zuidplein.

R-net is het nieuwe hoogwaardige OV-concept dat op termijn de hele Randstad zal ontsluiten. De rood-grijze R-net-bussen zullen in de ochtendspits negen keer per uur rijden en in de avondspits acht keer per uur. Deze bussen zijn standaard uitgerust met WiFi en USB-oplaadpunten. Een deel van deze bussen rijdt op waterstof, met slechts waterdamp als uitstoot. In de daluren mag de fiets gratis mee in de R-net-bussen.

Achteraf betalen

Connexxion introduceert voor consumenten de mogelijkheid om achteraf te betalen. Met de OV-chipkaart gemaakte reiskosten kunnen achteraf worden gefactureerd. Bovendien gaat Connexxion abonnementsvormen op basis van tariefzones aanbieden, zoals ook in Rotterdam en Zeeland gebeurt. Er komt een nauwe samenwerking met de RET om het overstappen op voertuigen van die maatschappij – en andersom – te vergemakkelijken, door betere communicatie en afstemming van de betaalwijzen.

Voor de nieuwe concessie definitief wordt verleend, geldt er eerst een wettelijke bezwaartermijn van 6 weken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “Connexxion wint busconcessie Hoeksche Waard en 
Goeree-Overflakkee”

de RET met rijdt allang met R-Net Logo rond o.a bij de metro,dus men maakt mij niet wijs dat men niet wist dat connexxion de consessie zou winnen(zie krijgen)
Per wanneer gaat de RET rijden als docher/van Connexxion in voorne/Putten

Richard van der Wereld|02.04.15|16:08

Beste Coen en Yvonne

Dit product wordt door Connexxion al langere tijd gevoerd rond Amsterdam, en sinds december ook bij Arriva op de lijn Zoetermeer > Leiden en komend jaar gaat Arriva dit verder uitbreiden.

Dit is een formule van de gezamenlijke provincie’s zuid Holland / Noord Holland en Flevoland

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.