Connexxion, bus, station Hoorn

Busconcessie Hoeksche Waard/
Goeree-Overflakkee definitief naar Connexxion

Connexxion is definitief de nieuwe concessiehouder voor de busconcessie Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee. Vorige week verstreek de bezwaartermijn waarbinnen partijen bezwaar konden aantekenen tegen het gunningsbesluit van de provincie. Niemand heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

De komende periode zal in het teken staan van de voorbereiding op de start van de concessie op 13 december. Connexxion, huidige concessiehouder Arriva en de provincie werken samen aan een soepele overgang van de concessie.

Busconcessie

Nieuw in de concessie is onder andere de lancering van R-net op de corridor Dirksland–Middelharnis/Sommelsdijk–Oude Tonge–Rotterdam Zuidplein, gratis WiFi op alle bussen en de inzet van een aantal zero-emissiebussen die op waterstof rijden.

De nieuwe concessie is aan Connexxion verleend voor een periode van acht jaar, met een verlengingsoptie van nog eens twee jaar. Inclusief de verlengingsoptie heeft de concessie een totale waarde van 200 miljoen euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.