Staatssecretaris, Wilma Mansveld

Mansveld opent OV-knooppunt op Schiphol

Staatssecretaris, Wilma Mansveld

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft maandag het nieuwe busstation ‘knooppunt Schiphol-Noord’ geopend. Het busstation heeft acht haltes, verknoopt de verschillende buslijnen in de Schipholregio en biedt reizigers overstapmogelijkheden in alle richtingen. Het station heeft een bijzondere overkapping waar een vliegtuighangar uit de Tweede Wereldoorlog voor is hergebruikt.

Knooppunt Schiphol-Noord is onderdeel van het Actieprogramma Regionaal Openbaar Vervoer (AROV) dat is opgezet om de bereikbaarheid tussen verschillende regio’s te verbeteren en het reizen ‘van deur tot deur’ makkelijk te maken. Er is een kiss and ride zone voor automobilisten en reizigers en een chauffeursloge voor de buschauffeurs. Het station biedt reizigers de mogelijkheid om over te stappen op meerdere lijnen in de Schipholregio.

Busstation

Voor de overkapping is een oude vliegtuighangar gebruikt die begin jaren ’40 werd gebouwd in Groot-Brittannië en in 1958 is aangekocht door de gemeente Rotterdam. In 2015 kreeg de hangar een nieuwe bestemming op het terrein van Amsterdam Airport Schiphol. Daarnaast heeft het busstation zowel binnen als buiten LED-verlichting en zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst.

Het station is gerealiseerd door een samenwerking van de Stadsregio Amsterdam, de gemeente Haarlemmermeer, Schiphol Group, de provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De kosten van het project bedragen in totaal 31 miljoen euro, waarvan het ministerie van Infrastructuur en Milieu 15,3 miljoen euro bijdraagt uit het Actieprogramma Regionaal Openbaar Vervoer.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mansveld opent OV-knooppunt op Schiphol | OVPro.nl
Staatssecretaris, Wilma Mansveld

Mansveld opent OV-knooppunt op Schiphol

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft maandag het nieuwe busstation ‘knooppunt Schiphol-Noord’ geopend. Het busstation heeft acht haltes, verknoopt de verschillende buslijnen in de Schipholregio en biedt reizigers overstapmogelijkheden in alle richtingen. Het station heeft een bijzondere overkapping waar een vliegtuighangar uit de Tweede Wereldoorlog voor is hergebruikt.

Knooppunt Schiphol-Noord is onderdeel van het Actieprogramma Regionaal Openbaar Vervoer (AROV) dat is opgezet om de bereikbaarheid tussen verschillende regio’s te verbeteren en het reizen ‘van deur tot deur’ makkelijk te maken. Er is een kiss and ride zone voor automobilisten en reizigers en een chauffeursloge voor de buschauffeurs. Het station biedt reizigers de mogelijkheid om over te stappen op meerdere lijnen in de Schipholregio.

Busstation

Voor de overkapping is een oude vliegtuighangar gebruikt die begin jaren ’40 werd gebouwd in Groot-Brittannië en in 1958 is aangekocht door de gemeente Rotterdam. In 2015 kreeg de hangar een nieuwe bestemming op het terrein van Amsterdam Airport Schiphol. Daarnaast heeft het busstation zowel binnen als buiten LED-verlichting en zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst.

Het station is gerealiseerd door een samenwerking van de Stadsregio Amsterdam, de gemeente Haarlemmermeer, Schiphol Group, de provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De kosten van het project bedragen in totaal 31 miljoen euro, waarvan het ministerie van Infrastructuur en Milieu 15,3 miljoen euro bijdraagt uit het Actieprogramma Regionaal Openbaar Vervoer.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.