Nieuw Duits testproject voor BYD’s elektrische bus

In het Duitse Trier gaat een elektrische bus van BYD 15 dagen lang als proef rijden op buslijn 12. Deze lijn verbindt de universiteit van Trier met het treinstation van deze stad. Eerder werden er ook al proeven met deze bus in Duitsland gedaan.

De meeste passagiers van deze lijn zijn studenten. De afstand tussen de universiteit en het treinstation is ongeveer 8 kilometer en de bus zal gemiddeld 150 km per dag rijden. De elektrische bus zal rijdt doordeweeks en wordt ’s nachts opgeladen met energie tegen dalurentarief. Naast de testdienst, zal Stadtwerke Trier (gemeentewerken van Trier) tests uitvoeren op de bus.

Route

Lijn 12 is een korte maar bijzondere route omdat een relatief steile helling met een stijgingspercentage van 16 procent onderdeel uitmaakt van het traject. De helling vormt geen probleem omdat de steilte ervan zich binnen de ontwerpspecifaties van de elektrische bus bevindt. Daarnaast laadt de batterij zich op tijdens het afremmen in de afdaling.

Burgemeester Wolfram Leibe van Trier: “Dit testproject laat zien dat Trier een innovatieve stad is. De meningen over elektrische mobiliteit lopen uiteen en wij willen zelf de voor- en nadelen onderzoeken. Voorlopig en zolang er voldoende financiering is, zal er geïnvesteerd worden in duurzaam en ecologisch openbaar vervoer.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.