Syntus, bus, Apeldoorn

Uitvoering busconcessie Haarlem-IJmond opgeschort wegens bezwaar Syntus

Syntus, bus, Apeldoorn

Connexxion kan voorlopig nog niet aan de slag met de in maart gewonnen busconcessie voor de lijn Haarlem-IJmond. De provincie Noord-Holland wil de uitkomst afwachten van de bezwaarprocedure die concurrent Syntus is begonnen naar aanleiding van de concessieverlening. Zolang die uitkomst er nog niet is en de beroepstermijn nog loopt, schort de provincie uitvoering van de concessie op. Deze zou eigenlijk in december 2015 ingaan.

In januari werd bekend dat de winnaar van de busconcessie Haarlem-IJmond, met een waarde van 320 miljoen euro, moest worden bepaald door een loting. Connexxion en Syntus kwamen namelijk op hetzelfde aantal punten uit. Bij de loting trok Connexxion aan het langste eind. Die vervoerder kreeg het recht om vanaf december 2015 tien jaar het OV in de regio te verzorgen.

Bezwaarschrift

Syntus diende een bezwaarschrift in bij de provincie Noord-Holland omdat de vervoerder twijfelde of alles wel op een eerlijke manier was verlopen. Tevens wilde de vervoerder dat de provincie en concessiewinnaar Connexxion zouden stoppen met voorbereidende werkzaamheden. Om dat laatste voor elkaar te krijgen, diende Syntus een verzoek in bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), waarin het vroeg om een voorlopige voorziening. Omdat de provincie nu zelf de concessie heeft opgeschort, ziet Syntus daar vanaf.

Lees ook:

 

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.