Extra bus, bushalte, Schiphol, reizigers

Digitale reisinformatie bij 430 bushaltes in Noord-Holland

Extra bus, bushalte, Schiphol, reizigers

De provincie Noord-Holland plaatst digitale informatieborden bij ruim 430 bushaltes in 30 gemeentes in de provincie. De displays tonen actuele vertrektijden, hebben een audiovoorziening voor slechtzienden en een speciale lamp waarmee reizigers in het donker de aandacht van de buschauffeur kunnen trekken. De displays werken op zonnecellen.

Gedeputeerde Elisabeth Post (Verkeer en Vervoer): “Eén van de grootste ergernissen van reizigers is wachten op een bus en niet weten wanneer die komt. Daarom investeren we in actuele reisinformatie op onze bushaltes.” Dergelijke informatie is al beschikbaar op drukke haltes, de komende operatie breidt deze dienst uit door heel Noord-Holland. Behalve de displays komen er voorzieningen bij als abri’s, infovitrines, fietsenstallingen en afvalbakken. De vernieuwde bushaltes moeten in december 2015 gereed zijn.

Onderhoud

De provincie betaalt de displays en nieuwe voorzieningen, het beheer en onderhoud ervan komt voor rekening van de gemeenten. Die laatsten worden ook eigenaar van de haltes.

De modernisering van de haltes in Noord-Holland is onderdeel van een meerjarenplan waarbij alle kernen van meer dan 3.000 inwoners zeven dagen per week, van 6 uur ’s ochtends tot middernacht, een betrouwbare busverbinding hebben. De nieuwe voorzieningen liggen op bushaltes die deel uitmaken van dit netwerk.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Digitale reisinformatie bij 430 bushaltes in Noord-Holland | OVPro.nl
Extra bus, bushalte, Schiphol, reizigers

Digitale reisinformatie bij 430 bushaltes in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland plaatst digitale informatieborden bij ruim 430 bushaltes in 30 gemeentes in de provincie. De displays tonen actuele vertrektijden, hebben een audiovoorziening voor slechtzienden en een speciale lamp waarmee reizigers in het donker de aandacht van de buschauffeur kunnen trekken. De displays werken op zonnecellen.

Gedeputeerde Elisabeth Post (Verkeer en Vervoer): “Eén van de grootste ergernissen van reizigers is wachten op een bus en niet weten wanneer die komt. Daarom investeren we in actuele reisinformatie op onze bushaltes.” Dergelijke informatie is al beschikbaar op drukke haltes, de komende operatie breidt deze dienst uit door heel Noord-Holland. Behalve de displays komen er voorzieningen bij als abri’s, infovitrines, fietsenstallingen en afvalbakken. De vernieuwde bushaltes moeten in december 2015 gereed zijn.

Onderhoud

De provincie betaalt de displays en nieuwe voorzieningen, het beheer en onderhoud ervan komt voor rekening van de gemeenten. Die laatsten worden ook eigenaar van de haltes.

De modernisering van de haltes in Noord-Holland is onderdeel van een meerjarenplan waarbij alle kernen van meer dan 3.000 inwoners zeven dagen per week, van 6 uur ’s ochtends tot middernacht, een betrouwbare busverbinding hebben. De nieuwe voorzieningen liggen op bushaltes die deel uitmaken van dit netwerk.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.