Digitale reisinformatie bij 430 bushaltes in Noord-Holland

haltedisplayRuim 430 bushaltes in 30 Noord-Hollandse gemeenten krijgen digitale informatiedisplays.

De provincie ontwikkelde zelf de nieuwe displays die op zonnecellen werken. Ze laten de actuele vertrektijden zien, hebben een audiovoorziening voor slechtzienden én een stoplamp waarmee de reiziger in het donker de aandacht van de buschauffeur kan trekken.

Daarnaast wordt de kwaliteit van bushaltes in Noord-Holland met meer dan 20 instappers verbeterd door het plaatsen van ontbrekende haltevoorzieningen, zoals abri’s, infovitrines, fietsenstallingen of afvalbakken.
De vernieuwde bushaltes zijn in december 2015 gereed. Hiermee is een belangrijke onderdeel van de OV-visie 2020 van de provincie Noord-Holland uitgevoerd.

De nieuwe bushaltevoorzieningen realiseert de provincie Noord-Holland samen met 30 gemeenten. De gemeenten worden eigenaar van de voorzieningen en nemen het beheer en onderhoud van de haltes voor hun rekening. De provincie plaatst de haltedisplays en financiert de nieuw aan te brengen voorzieningen.

De provincie streeft naar een busnetwerk waarbij alle kernen van meer dan 3.000 inwoners zeven dagen per week, van 6.00 uur ’s ochtends tot middernacht, een goede busverbinding hebben.
De nieuwe voorzieningen liggen op bushaltes die deel uit maken van dit netwerk.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.