Kabelbaan in Groningen blijft op wensenlijstje

Als het aan de Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) in Groningen ligt, krijgt de stad een kabelbaan die langs de Oosterhamrikkade van Kardinge naar het Ebbingekwartier loopt. De VBNO presenteerde de plannen vorige week tijdens de algemene ledenvergadering. Een meerderheid van de leden is enthousiast en denkt dat een kabelbaan een ‘attractieve verbindingsmogelijkheid’ is van het bedrijventerrein naar het centrum van de stad.

De kabelbaan zou deel uit moeten maken van een omvangrijk herbestemmingstraject van het Simmerenterrein en omgeving. Dat gebied moet een betere ontsluiting krijgen en levendiger worden voor zowel Groningers als toeristen naar de stad. De VBNO wil daarvoor met de gemeente en Open Lab Ebbinge (OLE) samenwerken. OLE heeft eerder een voormalig industrieterrein in het Ebbingakwartier opgekalefaterd met horecavoorzieningen, een speelweide, stadsstrand en een ruimte voor manifestaties.

Europapark

Het is niet de eerste keer dat er plannen worden geopperd voor een kabelbaan in Groningen. Eerder waren er plannen van de stichting FlyOver Groningen om het Europapark via een kabelbaan te verbinden met de binnenstad. In mei oordeelde adviesbureau ARCADIS nog positief over een baan aan de zuidoostkant van de stad, die het gebied rond het FC-Groningen stadion zou verbinden met de lokale IKEA-vestiging en het centrum.

Grote struikelblok lijkt vaak het geld te zijn. Ook bij de plannen van de VBNO zijn nog gesprekken nodig tussen de gemeente en FlyOver. Volgens de vereniging zijn de plannen voor een kabelbaan in het noordoosten van de stad haalbaar omdat die niet over huizen hoeft, maar gewoon de busbaan kan volgen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.