Prins Pieter-Christiaan nieuwe voorzitter adviesraad Syntus

Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau-van Vollenhoven is de nieuwe voorzitter van de Raad van Advies van vervoerder Syntus. Thecla Bodewes, directeur/eigenaar van de Bodewes Groep (scheepswerven), treedt toe als lid. Pieter-Christiaan is de derde zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Bodewes werd in 2011 uitverkozen tot zakenvrouw van het jaar.

De Raad van Advies moet het Syntus-bestuur bijstaan in het professionaliseren en uitbreiden van activiteiten in Nederland. Met name op het gebied van ondernemerschap en digitale innovatie wil de Raad bijdragen aan de plannen van Syntus en het Franse moederbedrijf Keolis. Syntus baat drie trein- en busconcessies uit in Nederland: in Gelderland, Overijssel en Twente. Het hoofdkantoor staat in Deventer.

Marechaussee

Prins Pieter-Christiaan van Oranje (1972) werkte voorheen bij ABN AMRO Rothschild in Londen, bij het ICT-bedrijf Shopservices in Amsterdam en bij de Directie Operaties Koninklijke Marechaussee. Sinds begin 2010 is hij als CEO werkzaam bij AGT Netherlands.

Thecla Bodewes (1967) nam in 1998 de Scheepswerven Bodewes in Hasselt over van haar vader. Ook is ze directeur/eigenaar van Scheepswerf De Kaap in Meppel, Bodewes Scheepswerven Harlingen en van Maritima Green Technology. Bodewes werd vier jaar geleden door minister-president Rutte uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2011.

Concessie

Momenteel is Syntus in de race om de vervoersconcessie Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen, het zogeheten ‘Kamperlijntje’. Ook is de vervoerder is bezwaar gegaan tegen de gunning van de busconcessie Haarlem-IJmond aan concurrent Connexxion. Keolis, het moederbedrijf van Syntus, is met 60.000 medewerkers actief in 15 landen op verschillende continenten. De totale omzet over 2014 bedroeg € 5,6 miljard.

Keolis betaalde in 2012 één euro aan NS voor de overname van de helft van de aandelen van Syntus. Volgens de NS werd het aandeel verkocht aan Keolis omdat Syntus niet bij de “core business past” van de spoorvervoerder en beter af zou zijn met één aandeelhouder. Het staatsbedrijf had voor die verkoop nog miljoenen in Syntus gestoken om te voorkomen dat het regionale vervoersbedrijf failliet zou gaan.

Lees ook:

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Prins Pieter-Christiaan nieuwe voorzitter adviesraad Syntus | OVPro.nl

Prins Pieter-Christiaan nieuwe voorzitter adviesraad Syntus

Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau-van Vollenhoven is de nieuwe voorzitter van de Raad van Advies van vervoerder Syntus. Thecla Bodewes, directeur/eigenaar van de Bodewes Groep (scheepswerven), treedt toe als lid. Pieter-Christiaan is de derde zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Bodewes werd in 2011 uitverkozen tot zakenvrouw van het jaar.

De Raad van Advies moet het Syntus-bestuur bijstaan in het professionaliseren en uitbreiden van activiteiten in Nederland. Met name op het gebied van ondernemerschap en digitale innovatie wil de Raad bijdragen aan de plannen van Syntus en het Franse moederbedrijf Keolis. Syntus baat drie trein- en busconcessies uit in Nederland: in Gelderland, Overijssel en Twente. Het hoofdkantoor staat in Deventer.

Marechaussee

Prins Pieter-Christiaan van Oranje (1972) werkte voorheen bij ABN AMRO Rothschild in Londen, bij het ICT-bedrijf Shopservices in Amsterdam en bij de Directie Operaties Koninklijke Marechaussee. Sinds begin 2010 is hij als CEO werkzaam bij AGT Netherlands.

Thecla Bodewes (1967) nam in 1998 de Scheepswerven Bodewes in Hasselt over van haar vader. Ook is ze directeur/eigenaar van Scheepswerf De Kaap in Meppel, Bodewes Scheepswerven Harlingen en van Maritima Green Technology. Bodewes werd vier jaar geleden door minister-president Rutte uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2011.

Concessie

Momenteel is Syntus in de race om de vervoersconcessie Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen, het zogeheten ‘Kamperlijntje’. Ook is de vervoerder is bezwaar gegaan tegen de gunning van de busconcessie Haarlem-IJmond aan concurrent Connexxion. Keolis, het moederbedrijf van Syntus, is met 60.000 medewerkers actief in 15 landen op verschillende continenten. De totale omzet over 2014 bedroeg € 5,6 miljard.

Keolis betaalde in 2012 één euro aan NS voor de overname van de helft van de aandelen van Syntus. Volgens de NS werd het aandeel verkocht aan Keolis omdat Syntus niet bij de “core business past” van de spoorvervoerder en beter af zou zijn met één aandeelhouder. Het staatsbedrijf had voor die verkoop nog miljoenen in Syntus gestoken om te voorkomen dat het regionale vervoersbedrijf failliet zou gaan.

Lees ook:

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.