Qbuzz, bus, Groningen

Provincie Groningen legt miljoenen op tafel voor verbetering busverbinding

Qbuzz, bus, Groningen

De provincie Groningen stelt de laatste vier miljoen euro beschikbaar voor de verbetering van de busverbinding tussen de dorpen Leek en Roden en de stad Groningen. Daarmee is de financiering rond van de in totaal 19 miljoen euro kostende verbetering van het busvervoer op de lijnen 3 en 85. Bussen staan al jarenlang geregeld in de file op de toegangsweg N372 richting de A7.

Door de verbinding te verbeteren, wil de provincie de reistijd voor scholieren en forenzen verkorten. Op de snelweg A7 komt een afzonderlijke afrit voor de bus. Verder komt er een P+R langs de A7 bij Leek waar automobilisten kunnen overstappen op busvervoer. Bij P+R Hoogkerk worden de rotondes aangepast, zodat de bus sneller van deze locatie naar Leek kan rijden. Bij de kruising Eemsgolaan met de busbaan in de stad komt een tunnel die de doorstroming en verkeersveiligheid moet verbeteren.

Nieuwe haltes

Een aantal rotondes op de route krijgt een aanpassing, bestaande bushaltes worden verbeterd en er komen een aantal nieuwe haltes bij. Bij Marum komen meer fietsenstallingen. Al deze maatregelen zijn bedoeld om meer mensen de bus in te krijgen en bestaande passagiers te houden.

Aan het einde van dit jaar nemen Provinciale Staten een definitief besluit over de plannen. Als zij instemmen, gaan de werkzaamheden in 2016 van start. De verbeterde busverbinding moet in 2018 klaar zijn.

Lees ook:

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.