InTraffic kantoor, Nieuwegein

InTraffic krijgt verlenging van CO2-Prestatieladder niveau 5

InTraffic kantoor, Nieuwegein

InTraffic, technologiebedrijf voor verkeer en vervoer, is er in geslaagd om de CO2-Prestatieladder niveau 5 met drie jaar te verlengen. De CO2-Prestatieladder stimuleert bedrijven om CO2-bewust te handelen in de bedrijfsvoering en bij uitvoering van projecten. Het certificaat van InTraffic is geldig tot en met juni 2018.

InTraffic is er in geslaagd het CO2-prestatieladder certificaat te verlengen door in haar bedrijfsvoering en projecten aandacht te besteden aan de vermindering van CO2-uitstoot. Hiervoor heeft InTraffic een CO2-reductieplan 2015-2017 ontwikkeld. De CO2-uitstoot wordt onder meer verminderd door de bandenspanning van het wagenpark te controleren en door het aanbieden van de cursus ‘Het Nieuwe Rijden’ aan de medewerkers. Ook was het technologiebedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een webapplicatie voor een TCO-model waarmee de Total Cost of Ownership van bussen in kaart gebracht kan worden.

CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een initiatief van ProRail. Het is ontwikkeld om de spoorsector uit te dagen en te stimuleren hun eigen CO2-productie te kennen en te verminderen. De lader heeft vijf tredes. Hoe meer een bedrijf zich inspant om CO2-uitstoot te verminderen, hoe hoger de positie op de ladder en hoe meer kans op werk. Met elke hogere trede op de CO2-Prestatieladder krijgt het bedrijf een fictieve korting (gunningvoordeel) bij aanbestedingen.

ProRail wilde ook andere aanbestedende organisaties, zoals Rijkswaterstaat, gemeenten en provincies de kans geven om van de CO2-Prestatieladder gebruik te maken en bracht het instrument daarom onder in een onafhankelijke stichting. Daarvoor werd de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) in het leven geroepen die in 2011 de ladder over heeft genomen van ProRail.

Lees ook:

Berekening TCO bussen kan voortaan via webapplicatie

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

InTraffic krijgt verlenging van CO2-Prestatieladder niveau 5 | OVPro.nl
InTraffic kantoor, Nieuwegein

InTraffic krijgt verlenging van CO2-Prestatieladder niveau 5

InTraffic, technologiebedrijf voor verkeer en vervoer, is er in geslaagd om de CO2-Prestatieladder niveau 5 met drie jaar te verlengen. De CO2-Prestatieladder stimuleert bedrijven om CO2-bewust te handelen in de bedrijfsvoering en bij uitvoering van projecten. Het certificaat van InTraffic is geldig tot en met juni 2018.

InTraffic is er in geslaagd het CO2-prestatieladder certificaat te verlengen door in haar bedrijfsvoering en projecten aandacht te besteden aan de vermindering van CO2-uitstoot. Hiervoor heeft InTraffic een CO2-reductieplan 2015-2017 ontwikkeld. De CO2-uitstoot wordt onder meer verminderd door de bandenspanning van het wagenpark te controleren en door het aanbieden van de cursus ‘Het Nieuwe Rijden’ aan de medewerkers. Ook was het technologiebedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een webapplicatie voor een TCO-model waarmee de Total Cost of Ownership van bussen in kaart gebracht kan worden.

CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een initiatief van ProRail. Het is ontwikkeld om de spoorsector uit te dagen en te stimuleren hun eigen CO2-productie te kennen en te verminderen. De lader heeft vijf tredes. Hoe meer een bedrijf zich inspant om CO2-uitstoot te verminderen, hoe hoger de positie op de ladder en hoe meer kans op werk. Met elke hogere trede op de CO2-Prestatieladder krijgt het bedrijf een fictieve korting (gunningvoordeel) bij aanbestedingen.

ProRail wilde ook andere aanbestedende organisaties, zoals Rijkswaterstaat, gemeenten en provincies de kans geven om van de CO2-Prestatieladder gebruik te maken en bracht het instrument daarom onder in een onafhankelijke stichting. Daarvoor werd de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) in het leven geroepen die in 2011 de ladder over heeft genomen van ProRail.

Lees ook:

Berekening TCO bussen kan voortaan via webapplicatie

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.