Buurtbusverenigingen Veluwe en Midden-Overijssel krijgen 35 nieuwe buurtbussen

Vervoerder Syntus heeft de buurtbusverenigingen die op de Veluwe en in Midden-Overijssel onder de vlag van het bedrijf rijden, voorzien van 35 nieuwe Mercedes-bussen. Daarmee is de hele vloot buurtbussen in de twee concessiegebieden in één keer vervangen, wat volgens Syntus nog niet eerder is gebeurd.

Normaal gesproken vindt vervanging van de buurtbussen plaats als deze zes jaar oud zijn of 500.000 kilometer op de teller hebben. “Daardoor krijg je een wisselend wagenpark”, zegt woordvoerder Hanneke Ruiter van Syntus. “Veel van de bussen waren inmiddels aan vervanging toe, anderen waren iets nieuwer, maar allemaal waren het zorgenkindjes.” Om grote gebreken te voorkomen zijn alle oude bussen van Franse makelij nu in één keer vervangen door nieuwe Sprinters van Mercedes.

“De chauffeurs reageerden enthousiast op het vooruitzicht daarin te mogen rijden,” zegt Ruiter. Volgens Syntens is de keuze voor de Sprinters samen met de verenigingen gemaakt. De vervoerder overhandigde de bussen bij de vestiging van het bedrijf in Zwolle, met vertegenwoordigers present van de buurtbus-verenigingen, Mercedes-dealer Wensink, carrosseriebouwer VDL en de provincies Gelderland en Overijssel.

Concessiegebied

Syntus heeft de OV-concessies op de Veluwe waar 25 buurtbussen van het bedrijf rijden en Midden-Overijssel, waar er tien in gebruik zijn. Ook Twente is een concessiegebied voor Syntus, maar vervanging was daar niet aan de orde. “Die concessie loopt nog niet zo lang. Toen we die wonnen, hebben we daar al het buurtbusvervoer al vervangen.” Ook in Twente rijden de chauffeurs in Sprinters.

De Veluwe en Midden-Overijssel tellen 27 buurtbusverenigingen, vrijwilligers verzorgen daar het busvervoer in de kleine kernen, dorpen en op het platteland. Het gaat om ongeveer 750 chauffeurs die een paar dagen in de week rijden, vijfhonderd op de Veluwe, 250 in Midden-Overijssel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.