Chauffeur en elf passagiers gewond bij busongeval Rotterdam

Bij het Zuidplein in Rotterdam zijn dinsdag twaalf mensen gewond geraakt toen bus 184 van stadsvervoerder RET tegen de gevel van een verzekeringskantoor reed. Ooggetuigen melden dat de vrouwelijke buschauffeur onwel was geraakt. De 57-jarige chauffeur zat na de botsing enige tijd bekneld, maar is uit de bus gehaald en naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Zij is er slecht aan toe. Eén passagier liep een of meerdere botbreuken op, anderen hebben snijwonden. 

In totaal negen gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht en drie ter plaatse behandeld, zegt de politie. Het ongeluk gebeurde op het kruispunt van de Vaanweg en de Zuiderparkweg, de bus was op weg van Barendrecht naar het Zuidplein. Volgens getuigen reed de stadsbus eerst dwars door een perkje en kwam het voertuig daarna tegen het gebouw tot stilstand.

Traumahelicopter

Uit voorzorg ontruimde het personeel van het verzekeringskantoor het pand waar de bus tegenaan is gereden. “In overleg met brandweer en medewerkers van de gemeente Rotterdam kijken we of en wanneer ze kunnen terugkeren”, aldus de politiewoordvoerster. Het ongeluk trok veel bekijks. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, waaronder de brandweer, meerdere ambulances, politie en een traumahelikopter.

Nadat de bus was weggetakeld bleek er schade aan het gebouw, al was het voor de medewerkers van het verzekeringskantoor veilig genoeg om weer terug te keren. Voor betrokkenen bij het ongeval is slachtofferhulp aangeboden. RET laat in een reactie weten het ongeval ten zeerste te betreuren. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.