Kantoor Sqills, Enschede

IT-bedrijf Sqills vervangt reserveringssoftware Franse busvervoerder

Het Nederlandse IT-bedrijf Sqills gaat het complete reserverings-, prijs-, ticketing- en distributiesysteem vervangen voor de Franse busvervoerder OUIBUS. Deze vervoerder is onderdeel van de Franse spoorwegen SNCF en was voorheen bekend onder de naam iDBUS. OUIBUS is voor Sqills een tweede nieuwe en belangrijke klant in korte tijd. Eerder dit jaar werd Irish Rail al klant van het bedrijf, dat onder meer vestigingen in Enschede en Zandvoort heeft. De nieuwe klanten hebben beide de S3 Passenger suite geselecteerd vanwege de rijke functionaliteit en ‘op de plank’ beschikbaarheid.

Roland de Barbantane, OUIBUS General Manager: “Als een gevolg van de OUIBUS-herpositionering, het aanbieden van goedkope vakanties en kwaliteitsvervoer tussen 46 Europese steden, moet ons gehele distributiesysteem vervangen worden met een minimale ontwikkelinspanning. Zo kunnen we onze klantenwensen beter managen, tegen lagere distributiekosten en met eenvoudige ‘backoffice’ processen voor onze medewerkers.” OUIBUS wil zich nadrukkelijker gaan focussen op de Franse markt, vandaar de naamsverandering en herpositionering van het bedrijf.

Sqills is marktleider op het gebied van softwareoplossingen inzake de verkoop en distributie voor het (lange afstands) bus- en treinvervoer. Het S3 Passenger verkoop- en distributiesysteem bestaat uit inkomstenmanagement, boeking, stoelreservering, voorraadmanagement, prijsbeheer, front-end CRM, balieverkoop en ticketvalidatie-systemen.

Toekomstplannen

“Het doel van dit project is het vervangen van onze huidige IT-systemen op die punten die wij van essentieel belang achten voor onze toekomstplannen”, aldus Isabelle André, IT-manager bij OUIBUS. “Dit behelst onder andere de vervanging van het huidige voorraad-, prijs-, verkoop- en distributiesysteem. Wij hebben voor de Sqills SAAS-oplossing S3 Passenger gekozen vanwege haar innovatieve karakter, standaard functionaliteit, verbeterde ‘time to market’ door procesoptimalisatie, schaalbaarheid, ‘op de plank’ beschikbaarheid en volledige aansluiting op OUIBUS’s doelstellingen en systeemvereisten.”

Alexander Mul, directeur van Sqills, noemt het contract met OUIBUS en de contacten binnen de SNCF Groep ‘belangrijke stappen voorwaarts’ in de verkoop van S3 Passenger licenties en de internationale uitbreiding van het bedrijf. “We zijn verheugd met dit contract en kijken uit naar de intensieve samenwerking met het OUIBUS-team voor de levering en implementatie van ons verkoop- en distributieplatform.”

Lange afstand

OUIBUS rijdt dagelijks van en naar verschillende bestemmingen in West-Europa, de belangrijkste lijnen zijn die naar Parijs en Lyon. Het bedrijf rijdt dagelijks zo’n 42 ritten op de lange afstand. In Nederland rijdt het bedrijf vanaf Amsterdam Sloterdijk en Rotterdam Centraal richting Antwerpen, Lille, Brussel en Parijs en vanaf Amsterdam ook naar Londen.

Lees ook:

Barcodelezers maken internationale treinreis drempelloos

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IT-bedrijf Sqills vervangt reserveringssoftware Franse busvervoerder | OVPro.nl
Kantoor Sqills, Enschede

IT-bedrijf Sqills vervangt reserveringssoftware Franse busvervoerder

Het Nederlandse IT-bedrijf Sqills gaat het complete reserverings-, prijs-, ticketing- en distributiesysteem vervangen voor de Franse busvervoerder OUIBUS. Deze vervoerder is onderdeel van de Franse spoorwegen SNCF en was voorheen bekend onder de naam iDBUS. OUIBUS is voor Sqills een tweede nieuwe en belangrijke klant in korte tijd. Eerder dit jaar werd Irish Rail al klant van het bedrijf, dat onder meer vestigingen in Enschede en Zandvoort heeft. De nieuwe klanten hebben beide de S3 Passenger suite geselecteerd vanwege de rijke functionaliteit en ‘op de plank’ beschikbaarheid.

Roland de Barbantane, OUIBUS General Manager: “Als een gevolg van de OUIBUS-herpositionering, het aanbieden van goedkope vakanties en kwaliteitsvervoer tussen 46 Europese steden, moet ons gehele distributiesysteem vervangen worden met een minimale ontwikkelinspanning. Zo kunnen we onze klantenwensen beter managen, tegen lagere distributiekosten en met eenvoudige ‘backoffice’ processen voor onze medewerkers.” OUIBUS wil zich nadrukkelijker gaan focussen op de Franse markt, vandaar de naamsverandering en herpositionering van het bedrijf.

Sqills is marktleider op het gebied van softwareoplossingen inzake de verkoop en distributie voor het (lange afstands) bus- en treinvervoer. Het S3 Passenger verkoop- en distributiesysteem bestaat uit inkomstenmanagement, boeking, stoelreservering, voorraadmanagement, prijsbeheer, front-end CRM, balieverkoop en ticketvalidatie-systemen.

Toekomstplannen

“Het doel van dit project is het vervangen van onze huidige IT-systemen op die punten die wij van essentieel belang achten voor onze toekomstplannen”, aldus Isabelle André, IT-manager bij OUIBUS. “Dit behelst onder andere de vervanging van het huidige voorraad-, prijs-, verkoop- en distributiesysteem. Wij hebben voor de Sqills SAAS-oplossing S3 Passenger gekozen vanwege haar innovatieve karakter, standaard functionaliteit, verbeterde ‘time to market’ door procesoptimalisatie, schaalbaarheid, ‘op de plank’ beschikbaarheid en volledige aansluiting op OUIBUS’s doelstellingen en systeemvereisten.”

Alexander Mul, directeur van Sqills, noemt het contract met OUIBUS en de contacten binnen de SNCF Groep ‘belangrijke stappen voorwaarts’ in de verkoop van S3 Passenger licenties en de internationale uitbreiding van het bedrijf. “We zijn verheugd met dit contract en kijken uit naar de intensieve samenwerking met het OUIBUS-team voor de levering en implementatie van ons verkoop- en distributieplatform.”

Lange afstand

OUIBUS rijdt dagelijks van en naar verschillende bestemmingen in West-Europa, de belangrijkste lijnen zijn die naar Parijs en Lyon. Het bedrijf rijdt dagelijks zo’n 42 ritten op de lange afstand. In Nederland rijdt het bedrijf vanaf Amsterdam Sloterdijk en Rotterdam Centraal richting Antwerpen, Lille, Brussel en Parijs en vanaf Amsterdam ook naar Londen.

Lees ook:

Barcodelezers maken internationale treinreis drempelloos

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.