OV-fiets

NS komt met nieuwe OV-fiets

Reizigers kunnen binnenkort gebruikmaken van een nieuwe OV-fiets. Leverancier Bikes2Go, ook leverancier van de huidige OV-fiets, heeft een aanbesteding van NS gewonnen. De belangrijkste verbeteringen zijn een aluminium frame met geïntegreerde koplamp en een ruime bagagedrager. De stallingen worden in het voorjaar aangevuld met duizend van deze nieuwe OV-fietsen.

Onderdeel van de aanbesteding was de OV-fietstest. Daarbij konden reizigers de verschillende OV-fiets-modellen testen op een parcours op het Utrechtse Jaarbeursplein. Deelnemers aan de test vonden de nieuwe OV-fiets stabiel en gaven aan dat hij lekker zit, fijn stuurt en makkelijk trapt. Ook waren veel testers tevreden over het uiterlijk van de fiets.

Tests

Uit de test bleek dat de klantwaardering voor de verschillende modellen dicht bij elkaar ligt. Naast dit klantoordeel golden in de aanbesteding een aantal criteria waaronder de kwaliteit van de fiets, gebruiksgemak, prijs, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Bikes2Go scoorde over het geheel van deze criteria het beste.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS komt met nieuwe OV-fiets | OVPro.nl
OV-fiets

NS komt met nieuwe OV-fiets

Reizigers kunnen binnenkort gebruikmaken van een nieuwe OV-fiets. Leverancier Bikes2Go, ook leverancier van de huidige OV-fiets, heeft een aanbesteding van NS gewonnen. De belangrijkste verbeteringen zijn een aluminium frame met geïntegreerde koplamp en een ruime bagagedrager. De stallingen worden in het voorjaar aangevuld met duizend van deze nieuwe OV-fietsen.

Onderdeel van de aanbesteding was de OV-fietstest. Daarbij konden reizigers de verschillende OV-fiets-modellen testen op een parcours op het Utrechtse Jaarbeursplein. Deelnemers aan de test vonden de nieuwe OV-fiets stabiel en gaven aan dat hij lekker zit, fijn stuurt en makkelijk trapt. Ook waren veel testers tevreden over het uiterlijk van de fiets.

Tests

Uit de test bleek dat de klantwaardering voor de verschillende modellen dicht bij elkaar ligt. Naast dit klantoordeel golden in de aanbesteding een aantal criteria waaronder de kwaliteit van de fiets, gebruiksgemak, prijs, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Bikes2Go scoorde over het geheel van deze criteria het beste.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.