Qbuzz stapt naar rechter vanwege werkonderbreking FNV

Vervoerder Qbuzz stapt naar de rechter vanwege een staking die vakbond FNV aankomende donderdag tijdens de ochtendspits heeft gepland. Deze werkonderbreking betekent dat de driehonderd U-OV bussen en trams van Qbuzz tot 08.30 uur, maar wellicht ook tot later in de ochtend niet kunnen rijden.

Reden van de voorgenomen werkonderbreking is dat FNV zich niet kan vinden in het loonakkoord voor overheidspersoneel dat drie andere vakbonden op 10 juli hebben gesloten met het kabinet. Qbuzz betreurt de werkonderbreking zeer. “Niet alleen omdat Qbuzz geen partij is in deze kwestie, maar vooral omdat de actie meer dan 125.000 reizigers en vele scholen en bedrijven in en rond Utrecht raakt.”

Staking

FNV heeft de medewerkers van Qbuzz die in de stad Utrecht werken opgeroepen om het werk neer te leggen. Qbuzz zegt vanwege de staking echter genoodzaakt te zijn om tijdens de staking ook alle U-OV bussen en trams in de regio stil te leggen, omdat zij anders de veiligheid van haar chauffeurs en reizigers niet kan garanderen.

Qbuzz treft momenteel maatregelen om de staking via een kort geding te voorkomen. Als de staking toch wordt toegestaan, dan verwacht de vervoerder dat het OV in en rondom Utrecht tot zeker 10.30 uur onregelmatig rijdt. Daarom adviseert de vervoerder om reizigers in dat geval voor alternatief vervoer te zorgen of later van huis te gaan.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Qbuzz stapt naar rechter vanwege werkonderbreking FNV | OVPro.nl

Qbuzz stapt naar rechter vanwege werkonderbreking FNV

Vervoerder Qbuzz stapt naar de rechter vanwege een staking die vakbond FNV aankomende donderdag tijdens de ochtendspits heeft gepland. Deze werkonderbreking betekent dat de driehonderd U-OV bussen en trams van Qbuzz tot 08.30 uur, maar wellicht ook tot later in de ochtend niet kunnen rijden.

Reden van de voorgenomen werkonderbreking is dat FNV zich niet kan vinden in het loonakkoord voor overheidspersoneel dat drie andere vakbonden op 10 juli hebben gesloten met het kabinet. Qbuzz betreurt de werkonderbreking zeer. “Niet alleen omdat Qbuzz geen partij is in deze kwestie, maar vooral omdat de actie meer dan 125.000 reizigers en vele scholen en bedrijven in en rond Utrecht raakt.”

Staking

FNV heeft de medewerkers van Qbuzz die in de stad Utrecht werken opgeroepen om het werk neer te leggen. Qbuzz zegt vanwege de staking echter genoodzaakt te zijn om tijdens de staking ook alle U-OV bussen en trams in de regio stil te leggen, omdat zij anders de veiligheid van haar chauffeurs en reizigers niet kan garanderen.

Qbuzz treft momenteel maatregelen om de staking via een kort geding te voorkomen. Als de staking toch wordt toegestaan, dan verwacht de vervoerder dat het OV in en rondom Utrecht tot zeker 10.30 uur onregelmatig rijdt. Daarom adviseert de vervoerder om reizigers in dat geval voor alternatief vervoer te zorgen of later van huis te gaan.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.