FlixBus Eindhoven-Antwerpen/Brussel

Nieuwe intercitybus tussen Nijmegen en Belgische steden

De Duitse aanbieder van intercitybussen, FlixBus, gaat vanaf vrijdag een directe verbinding verzorgen tussen Nijmegen en de Belgische steden Antwerpen en Brussel. Tussendoor stopt deze bus ook nog in Eindhoven. FlixBus probeert in Nederland een voet aan de grond te krijgen in het internationale personenvervoer.

Directe verbinding

De bussen rijden voorlopig één keer per dag vanaf Nijmegen via Eindhoven naar Antwerpen of Brussel. Vanaf Eindhoven duurt de rit naar Antwerpen volgens FlixBus één uur en kwartier, terwijl een busrit naar Brussel twee uur en tien minuten duurt. Daarbij houdt de vervoerder geen rekening met het verkeer op de weg. Deze intercitybussen moeten gaan concurreren met andere aanbieders van internationaal personenvervoer, zoals de Thalys.

FlixBus rijdt al vanaf acht andere Nederlandse steden, waaronder Amsterdam, Utrecht en Groningen, naar verschillende bestemmingen in Europa. FlixBus is in Duitsland de marktleider op het gebied van intercitybussen en probeert ook in Nederland een belangrijkere speler te worden in de sector.

Ritprijzen

Een kaartje van Eindhoven naar Antwerpen is via de website Flixbus.nl te koop vanaf 6 euro. Een kaartje van Eindhoven naar Brussel kan vanaf 9 euro aangeschaft worden. Ook bij de chauffeur kunnen kaarten gekocht worden, maar die zijn duurder en niet altijd meer verkrijgbaar.

Dit is overigens niet de goedkoopste mogelijkheid om naar de Belgische steden te reizen bij FlixBus. De busrit van Rotterdam Centraal naar Antwerpen is goedkoper dan de reis van Eindhoven naar Antwerpen, hoewel de afstand en de duur van de reis korter zijn. Hetzelfde geldt voor het traject tussen Amsterdam en Brussel. Die reis is goedkoper dan de reis naar Brussel vanuit Eindhoven.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe intercitybus tussen Nijmegen en Belgische steden | OVPro.nl
FlixBus Eindhoven-Antwerpen/Brussel

Nieuwe intercitybus tussen Nijmegen en Belgische steden

De Duitse aanbieder van intercitybussen, FlixBus, gaat vanaf vrijdag een directe verbinding verzorgen tussen Nijmegen en de Belgische steden Antwerpen en Brussel. Tussendoor stopt deze bus ook nog in Eindhoven. FlixBus probeert in Nederland een voet aan de grond te krijgen in het internationale personenvervoer.

Directe verbinding

De bussen rijden voorlopig één keer per dag vanaf Nijmegen via Eindhoven naar Antwerpen of Brussel. Vanaf Eindhoven duurt de rit naar Antwerpen volgens FlixBus één uur en kwartier, terwijl een busrit naar Brussel twee uur en tien minuten duurt. Daarbij houdt de vervoerder geen rekening met het verkeer op de weg. Deze intercitybussen moeten gaan concurreren met andere aanbieders van internationaal personenvervoer, zoals de Thalys.

FlixBus rijdt al vanaf acht andere Nederlandse steden, waaronder Amsterdam, Utrecht en Groningen, naar verschillende bestemmingen in Europa. FlixBus is in Duitsland de marktleider op het gebied van intercitybussen en probeert ook in Nederland een belangrijkere speler te worden in de sector.

Ritprijzen

Een kaartje van Eindhoven naar Antwerpen is via de website Flixbus.nl te koop vanaf 6 euro. Een kaartje van Eindhoven naar Brussel kan vanaf 9 euro aangeschaft worden. Ook bij de chauffeur kunnen kaarten gekocht worden, maar die zijn duurder en niet altijd meer verkrijgbaar.

Dit is overigens niet de goedkoopste mogelijkheid om naar de Belgische steden te reizen bij FlixBus. De busrit van Rotterdam Centraal naar Antwerpen is goedkoper dan de reis van Eindhoven naar Antwerpen, hoewel de afstand en de duur van de reis korter zijn. Hetzelfde geldt voor het traject tussen Amsterdam en Brussel. Die reis is goedkoper dan de reis naar Brussel vanuit Eindhoven.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.