Vier vervoerders dingen mee naar concessie ZO-Friesland

De vervoerders Arriva, Connexxion, EBS en Qbuzz hebben zich ingeschreven op de concessie voor openbaar vervoer in Zuidoost-Friesland en de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. Op 8 december willen de Gedeputeerde Staten bekend maken welke vervoerder de concessie wint. De gunning heeft een looptijd van vier jaar, met de mogelijkheid op een eenmalige verlening van twee jaar.

De winnaar mag het vervoer in Zuidoost-Friesland gaan verzorgen vanaf 11 december 2016 en op de Waddeneilanden vanaf 1 januari 2017. De concessie loopt tot het einde van het dienstregelingsjaar 2020, met verlenging is dat 2022.

Concessie

De huidige concessie in Zuidoost Friesland en de Waddeneilanden eindigt in december 2016. Het gaat dan om de gemeenten Achtkarspelen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Weststellingwerf, Vlieland, Terschelling, Ameland en gedeeltelijk de gemeenten Heereveen en Tytsjerksteradiel.

Voor de nieuwe concessie is een subsidie beschikbaar van ruim 12 miljoen euro per jaar. Nadat de provincie de concessie gegund heeft, kunnen andere vervoerders nog zes weken bezwaar aantekenen tegen het besluit.

Criteria

De provincie hecht bij de aanbesteding veel waarde aan comfort en duurzaamheid. De provincie heeft de voorkeur dat het busvervoer op de Waddeneilanden volledig elektrisch wordt. Nu is alleen het busvervoer op Schiermonnikoog elektrisch, waar vervoerder Arriva rijdt.

In 2020 wil de provincie Friesland het openbaar vervoer in heel Friesland in één keer aanbesteden. De looptijd van deze concessie heeft de dezelfde einddatum als de concessies in andere delen van de provincie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Vier vervoerders dingen mee naar concessie ZO-Friesland”

johan tr|04.11.15|13:09

Het hele opknippen van de provincie heb ik nooit goed kunnen begrijpen gewoon 1 vervoerder in gehele provincie. Goede aansluitingen en overstap plaatsen !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.