Connexxion, bus, station Hoorn

Connexxion krijgt geen boete voor het niet voldoen aan de concessievoorwaarde

Connexxion, bus, station Hoorn

Connexxion hoeft geen boete te betalen aan de gemeente Almere omdat de vervoerder één van de concessievoorwaarden niet haalde in 2014. Zeventig procent van de bussen van Connexxion vertrok op tijd, terwijl de gemeente wilde dat negentig procent van alle bussen niet meer dan één minuut te laat zou vertrekken. Volgens de gemeente heeft Connexxion zich echter voldoende ingespannen om aan die voorwaarde te voldoen. 

De burgemeester en wethouders van Almere hebben in een schriftelijke verklaring aan de gemeenteraad laten weten dat Connexxion geen boete krijgt. Als een concessiehouder niet aan de eisen van de concessieverlener voldoet, mag de concessieverlener besluiten om een boete uit te delen. De gemeente zegt de sanctie af te hebben laten hangen van de inspanningen die door de vervoerder zijn verricht en de resultaten die zijn geboekt.

Concessievoorwaarden

Volgens Connexxion zijn de huidige scores op het gebied van vertrektijden het ‘maximaal haalbare’. Connexxion heeft bovendien beter gepresteerd in 2014 dan in eerdere jaren, waardoor de burgemeester en wethouders erop vertrouwen dat ‘Connexxion zich wil blijven inzetten om de dienstverlening richting de reizigers op een hoog niveau te handhaven en op bepaalde punten mogelijk te verbeteren.’

Volgens de burgemeester en de wethouders scoorde Connexxion verder erg goed op de aspecten kundig personeel en rituitval. Ook wordt de aanlevering van ritgegevens om actuele reisinformatie te kunnen bieden steeds beter. Tenslotte heeft de vervoerder de stadsbussen al opgeknapt en voldoen de bussen van Connexxion aan prestatieafspraken over duurzaamheid die zijn opgenomen in de concessie.

Vertrekpunctualiteit

Connexxion moet de komende tijd niet alleen de vertrekpunctualiteit, maar ook op de juiste manier stoppen langs het perron en het interieur van de bus goed reinigen. Deze week worden er bij drie Almeerse haltes kaartautomaten geplaatst, waarmee de vervoerder wil testen of buschauffeurs sneller kunnen vertrekken bij een halte. De concessie in Almere loopt in 2017 af.

Connexxion worstelde ook in eerdere jaren met het behalen van de concessievoorwaarden in Almere. Dit leidde er in 2013 toe dat de vervoerder een boete opgelegd kreeg, omdat in 2010 slechts veertig procent van alle bussen op tijd vertrok.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Connexxion krijgt geen boete voor het niet voldoen aan de concessievoorwaarde”

Robert Wagenaar|17.11.15|14:24

Op tijd vertrekken vind een opdrachtgever belangrijk? Als dan de bussen tussentijd overal hun tijd moeten staan afwachten maakt dan niet zoveel uit?? chauffeurs verdelen vaak hun rijtijd, zodat ze zeker niet te vroeg doorkomen bij een halte,wat altijd beter is dan te vroeg doorkomen, en daardoor chauffeurs wel eens te laat wegrijden vanaf het station of een tijdhalte.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.