hermes bus

Hermes enige bieder bij busconcessie Zuidoost-Brabant

hermes bus

Busvervoerder Hermes is de enige inschrijver op de busconcessie in Zuidoost-Brabant. Hermes verzorgt nu ook al het busvervoer in deze regio. De nieuwe concessie gaat in op december 2016 en heeft een duur van tien jaar.

De inschrijving voor deze concessie sloot maandag. Voor het zogenaamde kernnet is jaarlijks 21 miljoen euro beschikbaar, maar de provincie wilde dat vervoerders oplossingen zouden aandragen voor extra lijnen of hogere frequenties op bestaande lijnen. Naar verwachting hoort Hermes nog voor de kerst of ze de concessie voorlopig gegund krijgt.

Concessievoorwaarden

De provincie wilde offertes krijgen voor de stads- en streekbussen, het Hoogwaardig Openbaar Vervoer en buurtbussen in Zuidoost-Brabant. Daarvoor moesten vervoerders letten op het vraaggericht vervoersaanbod. Vervoerders moesten dus extra bussen aanbieden op lijnen en tijdstippen waar veel vraag is en minder bussen op de ‘dunne lijnen’.

Ook eiste de provincie van de vervoerders goede, innovatieve plannen voor klantvriendelijke reizigersinformatie, serviceverlening, betrouwbare betaalsystemen en comfortabele bussen. De komende weken gaat de provincie beoordelen of de bieding van Hermes voldoet aan de concessie-eisen.

Brabant

Een laatste eis betrof de duurzaamheid van de bussen. De provincie heeft ook de ambitie dat alle bussen in Zuidoost-Brabant in 2025 zonder schadelijke uitstoot rijden.

Het openbaar vervoer in West- en Oost-Brabant werd in 2014 gegund. Beide concessies werden gewonnen door Arriva. Deze vervoerder heeft zich echter niet ingeschreven op deze concessie. “Bij tenders maken we altijd een zorgvuldige afweging of we inschrijven. We hebben deze afweging ook gemaakt bij deze tender en besloten om niet in te schrijven op de concessie Zuidoost-Brabant”, aldus een woordvoerder van Arriva.

Lees ook: Aanbesteding geopend voor busvervoer Zuidoost-Brabant

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Hermes enige bieder bij busconcessie Zuidoost-Brabant”

Tjeerd Meere|24.11.15|17:26

Concurrentie of conculega?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.