Qbuzz

Qbuzz trekt bezwaar in tegen gunning busconcessie aan Arriva

Qbuzz heeft haar bezwaar tegen de gunning van de busconcessie in Zuidoost-Friesland en de Waddeneilanden aan Arriva weer ingetrokken. Drie weken geleden werd bekend dat Qbuzz, de huidige vervoerder in deze gebieden, bezwaar maakte tegen de gunning. Zowel de vervoerder als de provincie Friesland willen niet zeggen welke redenen Qbuzz had om bezwaar te maken tegen de gunning.

Qbuzz moest op uiterlijk 16 februari het bezwaar motiveren, maar de vervoerder heeft besloten niet door te gaan met het aantekenen van bezwaar. Nu het bezwaar en een eventueel beroep van de baan zijn, mag Arriva definitief per december 2016 het busvervoer in dit gebied overnemen.

Concessie

Vier partijen hadden zich ingeschreven op deze concessie, namelijk Arriva, Qbuzz, Connexxion en EBS. De provincie besloot in december 2015 de concessie aan Arriva te gunnen, omdat deze partij het beste scoorde op kwaliteit en prijs. Qbuzz was de enige partij die bezwaar aantekende tegen de gunning van de concessie, waarvoor een subsidie beschikbaar is van ruim 12 miljoen euro per jaar. De looptijd van de busconcessie ZOWAD is vier jaar.

In 2020 wil de provincie Friesland het openbaar vervoer in heel Friesland in één keer aanbesteden. Omdat Arriva het vervoer in de provincie mag gaan verzorgen, zal al vanaf 1 januari 2017 sprake zijn van één vervoerder in heel Friesland. Ook in Noord- en Zuidwest-Friesland verzorgt Arriva namelijk het busvervoer en bovendien verzorgt deze vervoerder treinvervoer op regionale lijnen in de provincie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Qbuzz trekt bezwaar in tegen gunning busconcessie aan Arriva”

Frank Bezembinder|18.02.16|16:17

Men bezwaard er wel lekker op los de laatste tijd. Ben benieuwd hoe het feestje van de provincie Noord-Holland versus Connexxion/Syntus gaat aflopen. Dat zou nu toch ook wel bekend moeten worden volgens mij.

Werner Olde Kalter|24.02.16|10:57

Dat ,,bezwaar ,, van Qbuzz was en is een doorgestoken kaart.

Bij Qbuzz is zo veel mis dat je het geen bedrijf meer kunt noemen.

Het wordt de hoogste tijd dat daar een veel dieper onderzoek komt naar de misstanden.

En dat er zonder pardon wordt ,,schoongeveegd,, en de rotte appels,,bij de leiding,, er uit gaan.
Nog voor dat het bedrijf wordt ontmantelt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.