Connexxion, bus

Connexxion past busroutes aan na bekogelen van bus

Nadat afgelopen weekend opnieuw een bus van Connexxion in Heemskerk met een baksteen is bekogeld, heeft de vervoerder besloten de bussen voorlopig via een andere route te laten rijden. Het was al de tweede keer in ruim een week dat vandalen in Heemskerk stenen naar een lijnbus gooiden. Ook Connexxion-bussen in Zaandam waren enkele dagen eerder het doelwit. 

RTV Noord-Holland meldt dat de bussen van buslijn 73 en 74 vanaf 19.00 uur omgeleid worden, omdat het risico op incidenten ’s avonds groter is dan overdag. Connexxion houdt deze omleidingsroute in stand tot de veiligheid van chauffeurs en passagiers weer gegarandeerd kan worden. Tot nog toe hebben de bussen louter blikschade opgelopen, maar de vervoerder wil geen risico nemen.

Stenen

Ook in Zaandam worden twee busroutes omgeleid om dergelijke incidenten te voorkomen. Het is onduidelijk hoe lang de omleiding van de busroutes gaat duren. Connexxion is nu in gesprek met de politie, de recherche en de gemeente Heemskerk over mogelijke manieren om de daders te pakken te krijgen. Op basis van getuigenverklaringen wordt gedacht dat een groep jongeren verantwoordelijk is voor deze incidenten.

Het is niet de eerste keer dat bussen van Connexxion belaagd worden. Eind oktober 2015 werden Connexxion-bussen negen keer bussen bekogeld met stenen in Zaandam. Connexxion besloot toen ook de bussen na 19.00 uur een andere route te laten rijden. De politie heeft al toegezegd in Zaandam vaker te gaan controleren. Net als vorig jaar zullen zowel de politie als de wijkagent vaker naar het kruispunt gaan waar de bussen tweemaal getroffen werden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.