Bus Connexxion

CDA wil snelwegbus tussen Almere en Utrecht behouden

De CDA-fracties in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland pleiten ervoor om de snelwegbus tussen Almere, Blaricum en Utrecht te behouden. Vervoerder Connexxion wil deze lijn opheffen, omdat er geen geld meer voor is en er te weinig gebruik van gemaakt zou worden. Halverwege april werd er ook al een petitie gestart om deze snelwegbus te laten voortbestaan en die is ondertussen ruim 534 keer ondertekend.

De petitie is gestart omdat de bus de enige rechtstreekse verbinding is tussen Blaricum en Utrecht. Volgens de petitionaris Michiel Bakker zou het verdwijnen van deze bus betekenen dat deze reizigers gedwongen worden om op een andere manier naar Utrecht of Blaricum te reizen.

Reistijd

Als de bus wordt opgeheven, zorgt dit voor een beduidend langere reistijd tussen Blaricum en Utrecht. Er is geen andere directe OV-verbinding tussen de twee plaatsen, waardoor reizigers altijd minimaal een half uur extra moeten reizen. En ook de reis afleggen met de auto duurt waarschijnlijk langer, omdat automobilisten een grote kans hebben in de file terecht te komen.

De snelwegbus is in 2012 als proef ontwikkeld als alternatief voor de auto op de A27 waar vaak file staat. De snelwegbus van Connexxion mag tijdens de spits over de vluchtstrook rijden. De proef werd betaald door het Ministerie van Infrastructuur en de gemeente Almere. Maar die subsidie stopt en volgens RTV Utrecht zijn er volgens de vervoerder te weinig reizigers om de lijn zonder overheidsgeld in stand te houden.

RTV Utrecht meldt dat de Statenfracties van het CDA denken dat de bus voor minder files zorgt en daarom behouden moet blijven. De fracties vinden dat de provincies, die verantwoordelijk zijn voor het busvervoer, moeten zoeken naar alternatieven.

Lees ook: Handhaaf OV-verbindingen waarmee files voorkomen worden

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “CDA wil snelwegbus tussen Almere en Utrecht behouden”

kees boer|15.05.16|17:02

Ik bepleit een begin/eindpunt verlegging naar NS station Almere Buiten

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CDA wil snelwegbus tussen Almere en Utrecht behouden | OVPro.nl
Bus Connexxion

CDA wil snelwegbus tussen Almere en Utrecht behouden

De CDA-fracties in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland pleiten ervoor om de snelwegbus tussen Almere, Blaricum en Utrecht te behouden. Vervoerder Connexxion wil deze lijn opheffen, omdat er geen geld meer voor is en er te weinig gebruik van gemaakt zou worden. Halverwege april werd er ook al een petitie gestart om deze snelwegbus te laten voortbestaan en die is ondertussen ruim 534 keer ondertekend.

De petitie is gestart omdat de bus de enige rechtstreekse verbinding is tussen Blaricum en Utrecht. Volgens de petitionaris Michiel Bakker zou het verdwijnen van deze bus betekenen dat deze reizigers gedwongen worden om op een andere manier naar Utrecht of Blaricum te reizen.

Reistijd

Als de bus wordt opgeheven, zorgt dit voor een beduidend langere reistijd tussen Blaricum en Utrecht. Er is geen andere directe OV-verbinding tussen de twee plaatsen, waardoor reizigers altijd minimaal een half uur extra moeten reizen. En ook de reis afleggen met de auto duurt waarschijnlijk langer, omdat automobilisten een grote kans hebben in de file terecht te komen.

De snelwegbus is in 2012 als proef ontwikkeld als alternatief voor de auto op de A27 waar vaak file staat. De snelwegbus van Connexxion mag tijdens de spits over de vluchtstrook rijden. De proef werd betaald door het Ministerie van Infrastructuur en de gemeente Almere. Maar die subsidie stopt en volgens RTV Utrecht zijn er volgens de vervoerder te weinig reizigers om de lijn zonder overheidsgeld in stand te houden.

RTV Utrecht meldt dat de Statenfracties van het CDA denken dat de bus voor minder files zorgt en daarom behouden moet blijven. De fracties vinden dat de provincies, die verantwoordelijk zijn voor het busvervoer, moeten zoeken naar alternatieven.

Lees ook: Handhaaf OV-verbindingen waarmee files voorkomen worden

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “CDA wil snelwegbus tussen Almere en Utrecht behouden”

kees boer|15.05.16|17:02

Ik bepleit een begin/eindpunt verlegging naar NS station Almere Buiten

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.