Arriva bus, Breda

Buschauffeurs in Breda leggen het werk korte tijd werk neer

Bus van Arriva in Breda

Vanwege een werkonderbreking hebben de bussen in Breda op donderdagochtend niet gereden tussen 06.30 en 07.30 uur. De buschauffeurs van Arriva legden tijdelijk hun werk neer, om maatregelen voor een betere sociale veiligheid te eisen nadat een collega woensdagavond werd overvallen. De vervoerder heeft ondertussen toegezegd om die extra maatregelen te nemen. 

Een vrouwelijke buschauffeur werd woensdagavond op lijn 4 werd beroofd en door een man bedreigt met een mes. De actie werd ondersteund door de vakbond CNV Vakmensen. Arriva heeft beloofd dat er per direct een extra beveiliger wordt ingezet op enkele lijnen en dat er zo snel mogelijk een proef op touw gezet wordt waarbij reizigers kunnen pinnen in de bus.

Overlast

De actie begon spontaan en was dus niet vooraf aangekondigd. Om die reden kwamen er veel klachten van reizigers. De chauffeurs verontschuldigden zich, maar zeiden hier ook niets aan te kunnen doen. Vanwege het examenperiode werd de dienstregeling wel weer snel hervat, zodat alle scholieren in ieder geval op tijd op school zouden komen.

Arriva heeft eerder al in Den Bosch en Tilburg extra beveiligers ingezet en zegt in juli in deze steden een proef te beginnen om in de bus te kunnen pinnen. Verder zal hier met ingang van 1 oktober na 19.00 uur ‘s avonds niet meer met contant geld op de bus betaald kunnen worden. De chauffeurs eisten ook daar maatregelen om de sociale veiligheid te verbeteren, nadat er enkele overvallen plaatsvonden. Die maatregelen worden nu ook in Breda ingezet. “Het is uiteraard voor de buschauffeurs vervelend, maar ook voor ons, als bedrijf”, aldus Arriva tegen Omroep Brabant. “Wat er woensdagavond gebeurd is laat wederom zien wat de noodzaak is om het cashgeld zo snel mogelijk van de bus te hebben.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.