Gemeente Almere spant kort geding aan tegen Connexxion

De gemeente Almere wil vervoerder Connexxion met een rechtsgang dwingen om een kloppende personeelsopgave aan te leveren. De gemeente is bezig met de nieuwe aanbesteding van de concessie Almere en Almere Streek en wil daarom weten hoe veel werknemers hier precies in dienst zijn. Die gegevens zou de vervoerder echter weigeren te delen.

“We hebben een verschil van mening met de gemeente Almere”, legt woordvoerster Nicky Jansen van Connexxion uit. “We willen nu beide duidelijkheid en daarom laten we nu een onafhankelijke rechter bepalen wie er gelijk heeft.” Inhoudelijk wil Connexxion verder nog geen commentaar leveren.

Inschrijving

Connexxion had vorig jaar al een lijst met alle directe en indirecte personeelsleden aangeleverd, die destijds werd geaccepteerd door de gemeente en BDO. Deze personeelsopgave werd echter later alsnog afgekeurd, toen het bestek al op de markt was. Dit kwam omdat BDO in april de goedkeurende verklaring introk. Daarop werd aan Connexxion een nieuwe personeelsopgave gevraagd en die bood Connexxion in mei aan. Die wil de gemeente echter niet accepteren.

Een huidige vervoerder in een concessie is verplicht om een personeelsopgave aan te leveren. Op basis hiervan kunnen andere inschrijvers bij een nieuwe aanbesteding in die concessie een goede berekening maken voor de personeelskosten. Het is in de wet voorgeschreven dat een nieuwe vervoerder het personeel van de voormalige vervoerder overneemt. Om te voorkomen dat de aanbesteding te veel vertraging gaat oplopen over dit probleem, spant de gemeente nu een rechtszaak aan. Deze rechtszaak dient woensdag voor de rechter.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemeente Almere spant kort geding aan tegen Connexxion | OVPro.nl

Gemeente Almere spant kort geding aan tegen Connexxion

De gemeente Almere wil vervoerder Connexxion met een rechtsgang dwingen om een kloppende personeelsopgave aan te leveren. De gemeente is bezig met de nieuwe aanbesteding van de concessie Almere en Almere Streek en wil daarom weten hoe veel werknemers hier precies in dienst zijn. Die gegevens zou de vervoerder echter weigeren te delen.

“We hebben een verschil van mening met de gemeente Almere”, legt woordvoerster Nicky Jansen van Connexxion uit. “We willen nu beide duidelijkheid en daarom laten we nu een onafhankelijke rechter bepalen wie er gelijk heeft.” Inhoudelijk wil Connexxion verder nog geen commentaar leveren.

Inschrijving

Connexxion had vorig jaar al een lijst met alle directe en indirecte personeelsleden aangeleverd, die destijds werd geaccepteerd door de gemeente en BDO. Deze personeelsopgave werd echter later alsnog afgekeurd, toen het bestek al op de markt was. Dit kwam omdat BDO in april de goedkeurende verklaring introk. Daarop werd aan Connexxion een nieuwe personeelsopgave gevraagd en die bood Connexxion in mei aan. Die wil de gemeente echter niet accepteren.

Een huidige vervoerder in een concessie is verplicht om een personeelsopgave aan te leveren. Op basis hiervan kunnen andere inschrijvers bij een nieuwe aanbesteding in die concessie een goede berekening maken voor de personeelskosten. Het is in de wet voorgeschreven dat een nieuwe vervoerder het personeel van de voormalige vervoerder overneemt. Om te voorkomen dat de aanbesteding te veel vertraging gaat oplopen over dit probleem, spant de gemeente nu een rechtszaak aan. Deze rechtszaak dient woensdag voor de rechter.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.