Arriva voert pinnen in Tilburgse stadsbussen versneld in

Vervoerder Arriva is in Tilburg begonnen met de proef ‘Pinnen in de bus’ in stadsbussen. Vanwege gewapende overvallen op bussen in Tilburg Noord zijn de plannen versneld ingevoerd. Ook in Den Bosch is met de proef gestart.

Alle stadsbussen in de Brabantse steden krijgen een pinautomaat. Voorlopig is het nog wel mogelijk om ook met cash te betalen. Op een later moment krijgen ook streekbussen de mogelijkheid om te pinnen.

In overleg met de vakbonden zijn aanvullende maatregelen afgesproken specifiek voor Tilburg. Zo zijn er onder andere extra BOA’s toegezegd en is er voor chauffeurs die dit wenselijk vinden de mogelijkheid extra begeleiding in de avonduren (vanaf 19.00 uur) te krijgen.

Contant geld

Vervoerders GVB, Connexxion en Arriva zijn in de afgelopen maanden meerdere malen geconfronteerd met overvallen. Daarom onderzoeken de Nederlandse vervoerders alternatieve betaalmogelijkheden, zodat de buschauffeurs niet langer contant geld bij zich hebben in hun voertuigen.

Uiterlijk 1 oktober zal er na 19.00 uur geen contant geld meer worden geaccepteerd in de bussen van de stadsdienst Tilburg. Arriva streeft er naar dat op 1 januari 2018 in alle 1500 bussen alleen nog maar met de bankpas kan worden betaald.

Auteur: Marieke van Gompel

3 reacties op “Arriva voert pinnen in Tilburgse stadsbussen versneld in”

Evert Bouws|05.07.16|12:34

Helemaal geen contant geld op de bus is geen optie. Prima om ‘pinnen’ in te voeren – bedoeld zal wel zijn contactloos betalen (zonder PIN), maar het is veel beter om de bus ook te voorzien van kluisjes om het papiergeld buiten bereik van overvallers te houden.

Vincent Stavleu|05.07.16|13:48

Waarom is geen contant geld geen optie? Niet alleen de veiligheid is van belang, hoe weinig geld de buschauffeur ook bij de hand heeft alsnog wordt het beroofd, nu gaat het al om enkele tientjes. Ook het verkopen van papieren kaartjes kost veel tijd en zorgt voor veel vertragingen. Iedereen heeft toch tegenwoordig wel een pinpas?

Harm Haringsma|14.07.16|17:53

Bussen zonder contant geld kunnen niet. Contant geld is nu eenmaal een wettig betaalmiddel, dus ook in de bus. En in de winkel en bij de supermarkt en …

Overal kan het gestolen worden, maar dat betekent nooit dat je het moet weren. Dieven moeten streng gestraft worden, zodat ze het niet meer doen in het OV. Pas die wetten maar aan.

Of verzin een goede oplossing voor contant geld in de bus, zoals bijvoorbeeld van Evert Bouws.

Niet meer met contant geld betalen omdat het gestolen kan worden is een heel andere discussie… Die moet niet gevoerd worden over de rug van het OV.

En ja, er zijn nog steeds veel meer mensen dan je denkt zonder pinpas.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva voert pinnen in Tilburgse stadsbussen versneld in | OVPro.nl

Arriva voert pinnen in Tilburgse stadsbussen versneld in

Vervoerder Arriva is in Tilburg begonnen met de proef ‘Pinnen in de bus’ in stadsbussen. Vanwege gewapende overvallen op bussen in Tilburg Noord zijn de plannen versneld ingevoerd. Ook in Den Bosch is met de proef gestart.

Alle stadsbussen in de Brabantse steden krijgen een pinautomaat. Voorlopig is het nog wel mogelijk om ook met cash te betalen. Op een later moment krijgen ook streekbussen de mogelijkheid om te pinnen.

In overleg met de vakbonden zijn aanvullende maatregelen afgesproken specifiek voor Tilburg. Zo zijn er onder andere extra BOA’s toegezegd en is er voor chauffeurs die dit wenselijk vinden de mogelijkheid extra begeleiding in de avonduren (vanaf 19.00 uur) te krijgen.

Contant geld

Vervoerders GVB, Connexxion en Arriva zijn in de afgelopen maanden meerdere malen geconfronteerd met overvallen. Daarom onderzoeken de Nederlandse vervoerders alternatieve betaalmogelijkheden, zodat de buschauffeurs niet langer contant geld bij zich hebben in hun voertuigen.

Uiterlijk 1 oktober zal er na 19.00 uur geen contant geld meer worden geaccepteerd in de bussen van de stadsdienst Tilburg. Arriva streeft er naar dat op 1 januari 2018 in alle 1500 bussen alleen nog maar met de bankpas kan worden betaald.

Auteur: Marieke van Gompel

3 reacties op “Arriva voert pinnen in Tilburgse stadsbussen versneld in”

Evert Bouws|05.07.16|12:34

Helemaal geen contant geld op de bus is geen optie. Prima om ‘pinnen’ in te voeren – bedoeld zal wel zijn contactloos betalen (zonder PIN), maar het is veel beter om de bus ook te voorzien van kluisjes om het papiergeld buiten bereik van overvallers te houden.

Vincent Stavleu|05.07.16|13:48

Waarom is geen contant geld geen optie? Niet alleen de veiligheid is van belang, hoe weinig geld de buschauffeur ook bij de hand heeft alsnog wordt het beroofd, nu gaat het al om enkele tientjes. Ook het verkopen van papieren kaartjes kost veel tijd en zorgt voor veel vertragingen. Iedereen heeft toch tegenwoordig wel een pinpas?

Harm Haringsma|14.07.16|17:53

Bussen zonder contant geld kunnen niet. Contant geld is nu eenmaal een wettig betaalmiddel, dus ook in de bus. En in de winkel en bij de supermarkt en …

Overal kan het gestolen worden, maar dat betekent nooit dat je het moet weren. Dieven moeten streng gestraft worden, zodat ze het niet meer doen in het OV. Pas die wetten maar aan.

Of verzin een goede oplossing voor contant geld in de bus, zoals bijvoorbeeld van Evert Bouws.

Niet meer met contant geld betalen omdat het gestolen kan worden is een heel andere discussie… Die moet niet gevoerd worden over de rug van het OV.

En ja, er zijn nog steeds veel meer mensen dan je denkt zonder pinpas.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.