11-jarige ‘buschauffeur’ pikt passagiers op met gestolen bus

Een 11-jarige jongen heeft afgelopen vrijdag een bus weten te stelen en daarmee een traject afgelegd van ongeveer 4 kilometer, waarbij hij ook enkele passagiers heeft opgepikt. Dit gebeurde in de Duitse stad Ingolstadt. De jonge chauffeur zei later tegen de politie dat hij een passie heeft voor bussen en zelf altijd veel gebruikmaakt van de lijnbussen door de stad. Dit meldt de Duitse krant Donaukurier. 

De jongen werd uiteindelijk door de politie van de weg gehaald, nadat een passagier bij een bushalte argwaan kreeg omdat de bus onstuimig bestuurd werd. Op het moment dat de politie de bus liet stoppen, bleken er drie passagiers in de bus te zitten. Zowel deze passagiers als de ‘chauffeur’ zijn er goed vanaf gekomen. De bus is aan de voorkant wat ingedeukt, maar dat kan volgens de Duitse politie voor een paar honderd euro hersteld worden.

Sleutels

De elfjarige had de bus gestolen van een busdepot. Hij beweerde de sleutels voor deze bus al ooit op een andere plek te hebben gevonden. De bus stond op het depot na onderhoud, omdat het voertuig eigenlijk verkocht zou worden. Hier slaagde de jongen er in om de deur van buitenaf te openen en weg te rijden met het voertuig. Naar verluidt heeft hij de bus in ieder geval succesvol over twee zeer drukke straten in de stad weten te manoeuvreren.

Op het moment dat de politie de bus stopte, had de jongen hoogstwaarschijnlijk een rit van circa 4 kilometer afgelegd. Een expert liet weten aan de Donaukurier dat het erg onwaarschijnlijk is dat deze jongen voor het eerst achter het stuur zat. Het is niet zeker of de schade aan de bus verhaald gaat wordt op de jongen. Hij is overgedragen aan zijn ouders.

BusVision, banner

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “11-jarige ‘buschauffeur’ pikt passagiers op met gestolen bus”

Tibi Stibi|09.08.16|12:59

Ik zou zeggen geef hem een opleiding tot buschauffeur!

(voor over een paar jaar)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.