Qbuzz, bus, Groningen

Nieuwe shuttlebus tussen Groningen Airport en centrum

Er gaat vanaf 19 september een directe bus rijden tussen Groningen Airport Eelde en het centrum van Groningen. Het vliegveld Groningen Airport Eelde wordt namelijk steeds vaker gebruikt door buitenlandse reizigers als beginpunt om de stad Groningen te bezoeken en het OV moet daarop inspelen. Deze busverbinding is een initiatief van het Groningse OV-bureau Groningen Drenthe in samenwerking met het vliegveld en Marketing Groningen.

De regionale busvervoerder Qbuzz is verantwoordelijk voor die verbinding. De shuttlebus stopt onder meer op het Hoofdstation, het Zuiderdiep en de Grote Markt. De bus sluit bovendien nauwkeurig aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten vanaf het vliegveld van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk.

Vliegveld

Groningen Airport Eelde hoopte al langer op een dergelijke verbinding. “Het is een lang gekoesterde wens om een directe en snelle busverbinding tot stand te brengen tussen de luchthaven en de stad Groningen”, aldus Monique Clarisse van Groningen Airport Eelde. De verbinding wordt nu vast in de dienstregeling opgenomen, nadat er enkele maanden geleden een pilot werd uitgevoerd op deze route tijdens David Bowie tentoonstelling.”

De busverbinding is nu opgezet, zodat het gemakkelijker wordt voor de reizigers om in het centrum te bereiken, mat name als er straks vanaf Kopenhagen twee keer per dag gevolgen wordt. “We zien steeds meer toeristen via Groningen Airport Eelde naar Groningen reizen. We willen deze buitenlandse toeristen gastvrij onthalen en door deze directe busverbinding kan dat”, aldus Hans Poll van Marketing Groningen.

Prijs

Buskaartjes op deze shuttlebus kosten 5 euro per enkele reis en er kan ook op de OV-chipkaart gereisd worden.
De routekaart en de dienstregeling zijn onder andere te vinden op de website van Groningen Airport Eelde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Nieuwe shuttlebus tussen Groningen Airport en centrum”

kees boer|09.09.16|21:07

Toch wel vreemd dat deze shuttlebus nu pas werd ingesteld ; elk vliegveld heeft of het regionaal is een snelbus met het hoofdstation

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.