Dronken chauffeur in Duitsland van lijnbus gehaald

Een Duitse chauffeur van een lijnbus is zondagochtend van de bus gehaald omdat hij veel te veel gedronken had. Volgens de politie had de 45-jarige chauffeur 3 promille alcohol in zijn bloed. Dit houdt in dat de man meer dan 10 alcoholische dranken heeft genuttigd voordat hij op de bus stapte. 

Dit melden Duitse media. Op het moment dat de chauffeur van de bus werd gehaald, zaten er twee passagiers in het voertuig. Het vooral vond plaats in de deelstaat Hessen, in een bus richting de stad Wiesbaden. De chauffeur mocht de reis niet verder voortzetten en de politie heeft zijn rijbewijs ingenomen.

Slingerend rijden

De chauffeur werd door de politie van de weg gehaald, omdat een van de passagiers opmerkte dat de bus wel erg slingerend reed. De passagier trok daarom aan de bel bij de politie, die de bus gemakkelijk kon opsporen door de af te leggen route van de bus te volgen. De politie kon de chauffeur van de bus halen, voordat hij de rijksweg B260 op wilde rijden.

Volgens de politie was de chauffeur gewoon aanspreekbaar, nadat hij was aangehouden. De vervoerder regelde een reserve-chauffeur, die de twee passagiers alsnog naar hun bestemming heeft gebracht. Overigens raakte er niemand gewond en is er door deze rit geen schade veroorzaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.