Volvo, Bus, Limburg

Arriva bestelt 24 Volvo-bussen voor concessie Limburg

Volvo Bus Nederland mag 24 bussen leveren aan Arriva, die meteen worden ingezet vanaf de start van de nieuwe concessie op 11 december. Het gaat om bussen van het type 8900 Low Entry in HOV-uitvoering. Deze bussen zullen meteen vanaf de ingang van de concessie op 11 december gaan rijden in de provincie Limburg. 

Het is hetzelfde type bus dat ook al rijdt in Zuid-Holland, Brabant, Groningen en tussen Gorinchem en Utrecht. Deze bussen zullen worden uitgerust met een specifiek Limburgs uiterlijk, net zoals de andere bussen en de treinen die Arriva hier laat rijden.

Brandstofbesparende bussen

De Volvo 8900 Low Entry heeft een 8-liter Euro-6 motor, wat een zeer brandstofbesparende motor is. Deze bus is speciaal ontworpen voor een hoog productief, duurzaam en winstgevend gebruik voor stad- en streeklijnen. Verder is de bus uitgerust met comfortabele passagiersstoelen, wifi, USB-aansluitingen en airco, om de reis voor de passagiers zo prettig mogelijk te maken.

Het is de vierde keer dat Arriva dit type bus heeft besteld bij Volvo Bus Nederland. “Als Volvo Bus zijn we bijzonder ingenomen met deze order”, vertelt Bas Dubois, directeur voor Frankrijk en de Benelux. “Ik zie dit als een compliment aan ons team in Nederland en onze aftersales organisatie.”

Onderhoud

Volvo heeft het onderhoud en de service aan de voertuigen ondergebracht bij Nebim BV. Dit bedrijf heeft vestigingen in Venlo, Weert en Elsloo en is officieel Volvo Bus Dealer. “De goede samenwerking met collega Volvo Bus-dealers in Nederland zorgt voor uniformiteit en efficiency in de samenwerking met Arriva. Nebim zal grotendeels van dezelfde werkwijze en rapportages gebruik maken”, aldus Nebim.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.