HTM bus Den Haag

Vakbonden verwachten geen nieuwe stakingsacties bij HTM

De HTM nachtbus rijdt voorlopig niet, zolang het vervoersbedrijf te kampen heeft met personeelstekorten.

De vakbonden FNV en CNV Vakmensen verwachten dat medewerkers van HTM niet opnieuw zullen gaan staken voor betere roosters met ruimere rij- en rusttijden. De directie van HTM is de medewerkers op een aantal punten tegemoet gekomen tijdens het overleg tussen de directie van de vakbonden over de dienstenpakket. Daarom denken de bonden dat de medewerkers geen reden meer zien om actie te voeren.

Woensdag werd er overlegd door de vakbonden, de medezeggenschap en de directie van de Haagse vervoerder. Tijdens dit overleg is afgesproken dat HTM eerst onderzoek uitvoert naar de rijtijden van de werknemers. Volgens de vakbonden is er in het overleg over de rijtijden en de zogeheten dienstenpakketten van de buschauffeurs én de trambestuurders vooruitgang geboekt.

Procesafspraken

Tijdens dit overleg is afgesproken dat de huidige dienstregeling voor HTMbuzz tijdelijk zal worden doorgetrokken tot 2017, waardoor de wijzigingen in het busvervoer pas later zullen worden ingevoerd. HTM gaat een aantal weken meten hoe het precies is gesteld met de rijtijden, waarvoor de vervoerder een objectieve registratie via GPS-systemen wordt gebruikt. De resultaten hiervan worden begin 2017 verwacht, waarna er nieuwe afspraken gemaakt worden over de dienstenpakketten.

Een groot aantal medewerkers van HTM legde vorige week in een ‘spontane actie’ het werk neer. De vakbonden waren hier niet bij betrokken en ook de directie van de Haagse vervoerder wist tot kort voor de actie van niets. Dit zorgde voor een ernstige verstoring van het openbaar vervoer in Den Haag. De medewerkers lieten weten bereid te zijn nieuwe acties te voeren als de onderhandelingen met de directie spaak zouden lopen.

Lees ook: Personeel HTM legt werk neer in ‘ongecoördineerde actie’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.