Bus, trein, Arriva, spoorovergang, Zutphen

Arriva ontwikkelt e-ticket voor bus én trein

Volgens Arriva willen reizigers tegenwoordig steeds meer zaken betreffende het organiseren van een OV-reis online en vooraf regelen. Daarom biedt de vervoerder nu een digitaal vervoersbewijs aan waarmee reizigers zowel in de bus en de trein kunnen reizen. Arriva is de eerste vervoerder die een kaartje aanbiedt dat geldig is in zowel de treinen als de bussen van Arriva. 

Andere vervoerders bieden weliswaar ook bijna allemaal dagkaarten aan, maar die zijn niet te gebruiken in de trein. Maar de kaartjes zijn dus niet te boeken voor een reis waarbij gebruik gemaakt wordt van een bus van Arriva en bijvoorbeeld een trein van NS.

Meer online regelen

Het digitale kaartje is precies even duur als betalen met de OV-chipkaart. Dit komt omdat de prijs wordt berekend op basis van het vertrekadres en de uiteindelijke bestemming. Daardoor is dit kaartje meestal goedkoper dan een los kaartje voor de trein en een los kaartje dat bij de buschauffeur wordt gekocht. De enige vereiste hiervoor is wel dat reizigers dit kaartje vooraf via internet kopen. Arriva vindt dit multimodale e-ticket verder ook passen bij het voornemen om vanaf 2018 geen contant geld meer te accepteren in de bussen. E-tickets moeten dit in de hand werken.

Reizigers worden gewezen op deze betaaloptie wanneer ze op de Arriva-website een reis opzoeken, die volledig kan worden afgelegd met een vervoersmodaliteit van Arriva. Onderaan de pagina waarop het reisadvies wordt gegeven, wordt aan reizigers de gelegenheid geboden om het kaartje onmiddellijk te kopen. Via een barcode die op het ticket te zien is, zullen ook de eventuele poortjes op de treinstations geopend kunnen worden.

Multimodaal

Het is niet het eerste vervoersbewijs in Nederland dat te gebruiken is in meerdere vervoersmodaliteiten. Zo hebben stadsvervoerders GVB, HTM en RET bijvoorbeeld dagkaarten in de verkoop die te gebruiken zijn in de trams, bussen en metro’s. Maar het is het eerste kaartje in Nederland waarmee reizigers doelbewust van locatie A naar B kunnen reizen in zowel bus als trein, tegen dezelfde prijs als de OV-chipkaart.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva ontwikkelt e-ticket voor bus én trein | OVPro.nl
Bus, trein, Arriva, spoorovergang, Zutphen

Arriva ontwikkelt e-ticket voor bus én trein

Volgens Arriva willen reizigers tegenwoordig steeds meer zaken betreffende het organiseren van een OV-reis online en vooraf regelen. Daarom biedt de vervoerder nu een digitaal vervoersbewijs aan waarmee reizigers zowel in de bus en de trein kunnen reizen. Arriva is de eerste vervoerder die een kaartje aanbiedt dat geldig is in zowel de treinen als de bussen van Arriva. 

Andere vervoerders bieden weliswaar ook bijna allemaal dagkaarten aan, maar die zijn niet te gebruiken in de trein. Maar de kaartjes zijn dus niet te boeken voor een reis waarbij gebruik gemaakt wordt van een bus van Arriva en bijvoorbeeld een trein van NS.

Meer online regelen

Het digitale kaartje is precies even duur als betalen met de OV-chipkaart. Dit komt omdat de prijs wordt berekend op basis van het vertrekadres en de uiteindelijke bestemming. Daardoor is dit kaartje meestal goedkoper dan een los kaartje voor de trein en een los kaartje dat bij de buschauffeur wordt gekocht. De enige vereiste hiervoor is wel dat reizigers dit kaartje vooraf via internet kopen. Arriva vindt dit multimodale e-ticket verder ook passen bij het voornemen om vanaf 2018 geen contant geld meer te accepteren in de bussen. E-tickets moeten dit in de hand werken.

Reizigers worden gewezen op deze betaaloptie wanneer ze op de Arriva-website een reis opzoeken, die volledig kan worden afgelegd met een vervoersmodaliteit van Arriva. Onderaan de pagina waarop het reisadvies wordt gegeven, wordt aan reizigers de gelegenheid geboden om het kaartje onmiddellijk te kopen. Via een barcode die op het ticket te zien is, zullen ook de eventuele poortjes op de treinstations geopend kunnen worden.

Multimodaal

Het is niet het eerste vervoersbewijs in Nederland dat te gebruiken is in meerdere vervoersmodaliteiten. Zo hebben stadsvervoerders GVB, HTM en RET bijvoorbeeld dagkaarten in de verkoop die te gebruiken zijn in de trams, bussen en metro’s. Maar het is het eerste kaartje in Nederland waarmee reizigers doelbewust van locatie A naar B kunnen reizen in zowel bus als trein, tegen dezelfde prijs als de OV-chipkaart.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.