Volvo levert 174 hybride dubbeldekkers aan Arriva in VK

Vervoerder Arriva heeft fors geïnvesteerd in de Britse busvloot door 174 Volvo B5LH hybride dubbeldekkers aan te schaffen. Daarvan worden er 123 bussen ingezet in Londen en nog 51 op de lokale routes in Merseyside. Voor deze aanschaf heeft Arriva subsidie ontvangen van het Britse Government Office for Low Emission Vehicles. Deze afdeling van de overheid werkt aan het op de markt brengen van ultra-lage emissievoertuigen.

De voertuigen zijn onlangs geleverd en toegevoegd aan de vloot van 44 Volvo hybride bussen die Arriva al in 2013 heeft aangeschaft voor de North West services. Met de nieuwe bestelling bestaat 10 procent van de vloot van North West nu uit hybride voertuigen.

Win-winsituatie

De Britse overheid stimuleert de overstap van diesel naar hybride voertuigen. “Als we eenmaal overgestapt zijn, worden we beloond met de voordelen van verhoogde efficiëntie en lagere brandstofkosten in de toekomst”, aldus Phil Cummins, Area Managing Director van Arriva Noord West. “In het verleden hebben we een goede betrouwbaarheid en kwaliteit ervaren van Volvo evenals aanzienlijke brandstofbesparingen. Daarom hebben we niet getwijfeld om weer een bestelling te plaatsen bij Volvo”.

De Volvo B5LH-bussen zijn voorzien van een geïntegreerde hybride drijflijn die is ontwikkeld en geproduceerd door Volvo Bus en hebben een Wrightbus-carrosserie. Hiermee kan worden bespaard op brandstof en de bussen stoten tot 39 procent minder uitstoot uit dan conventionele diesel-bussen. “We zijn erg tevreden dat Arriva de voordelen van de brandstofbesparingen ervaart die deze hybride voertuigen wereldwijd leveren”, aldus Fleet Sales Manager voor Volvo Bus, Dan Barwick. “We zijn erg blij dat Arriva bij deze aankoop wederom voor Volvo kiest en kijken uit naar onze toekomstige samenwerking.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Volvo levert 174 hybride dubbeldekkers aan Arriva in VK | OVPro.nl

Volvo levert 174 hybride dubbeldekkers aan Arriva in VK

Vervoerder Arriva heeft fors geïnvesteerd in de Britse busvloot door 174 Volvo B5LH hybride dubbeldekkers aan te schaffen. Daarvan worden er 123 bussen ingezet in Londen en nog 51 op de lokale routes in Merseyside. Voor deze aanschaf heeft Arriva subsidie ontvangen van het Britse Government Office for Low Emission Vehicles. Deze afdeling van de overheid werkt aan het op de markt brengen van ultra-lage emissievoertuigen.

De voertuigen zijn onlangs geleverd en toegevoegd aan de vloot van 44 Volvo hybride bussen die Arriva al in 2013 heeft aangeschaft voor de North West services. Met de nieuwe bestelling bestaat 10 procent van de vloot van North West nu uit hybride voertuigen.

Win-winsituatie

De Britse overheid stimuleert de overstap van diesel naar hybride voertuigen. “Als we eenmaal overgestapt zijn, worden we beloond met de voordelen van verhoogde efficiëntie en lagere brandstofkosten in de toekomst”, aldus Phil Cummins, Area Managing Director van Arriva Noord West. “In het verleden hebben we een goede betrouwbaarheid en kwaliteit ervaren van Volvo evenals aanzienlijke brandstofbesparingen. Daarom hebben we niet getwijfeld om weer een bestelling te plaatsen bij Volvo”.

De Volvo B5LH-bussen zijn voorzien van een geïntegreerde hybride drijflijn die is ontwikkeld en geproduceerd door Volvo Bus en hebben een Wrightbus-carrosserie. Hiermee kan worden bespaard op brandstof en de bussen stoten tot 39 procent minder uitstoot uit dan conventionele diesel-bussen. “We zijn erg tevreden dat Arriva de voordelen van de brandstofbesparingen ervaart die deze hybride voertuigen wereldwijd leveren”, aldus Fleet Sales Manager voor Volvo Bus, Dan Barwick. “We zijn erg blij dat Arriva bij deze aankoop wederom voor Volvo kiest en kijken uit naar onze toekomstige samenwerking.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.